Tette oppgjør under treningssamling i Rogaland

Forrige helg var en fyldig Vareggtropp på treningssamling til Sandnes. Tuftet på ordttaket «train hard, win easy» ble det en samling med god mengde og kvalitet.

Første økt ble unnagjort allerede fredags kveld. Postplukk i Vagleskogen, nattorientering på sitt beste. Terrenget var som en sørlending ville sagt det «sava så fint», og noe helt annet enn f.eks Bjorøy, selv om Bjorøy også har sin sjarm. 3.5 km nattorientering ble unnagjort på kilometertider man skal se langt etter i Bergen, og Slava høstet mange godord for postutsetting og løypelegging i etterkant. Det regnet tett under økta, men dette var på ingen måte noen avveksling. Kart fra økta kan du se her.

s5

Mathias Rosenlund er ny i Varegg. Et flott tilsudd til ungdomsgruppa. Alle bilder er tatt av Helge Rosenlund.

Etter en bedre natts søvn på Sandnes vandrerhjem var det klart for første økta på lørdag. 8.5 km orientering får de fleste Bergensere til å kaldsvette og tenke tilbake på 8.5 km på Vardefjell i ugjennomtrengelig Brake, men terrenget var her langt mer vennligsinnet. Njåskogen er for mange et kjent navn, og er et terreng som ligner mer på terreng man finner nedover på kontinentet enn det man finner noen mil nordover. Økta bestod av kompasstrening, korridororientering, kurveorientering, linjeorientering og «siste sikre» trening. Ekstra kudos til ungdommen som kastet seg ut i en løype som i utgangspunktet er på et nivå over det de løper til vanlig, det er slik man blir god. Kart fra økta kan studeres her.

s2

Den siste tidens stormer har også satt sine spor på skogene i Rogaland.

Andre økta lørdag var deltakelse i den lokale vinterkrausellen. Ungdommen løp i lyset, mens de litt eldre fikk prøve seg i mørket. Med målestokk 1:3000 og 40(!) poster i løypa ble det en utfordring for noen og enhver. Terrenget var «grådig» fint som en bergenser ville sagt det, og de fleste fikk erfare viktigheten av god kompassbruk. Været var på ingen måter bra, med regn og 2 varmegrader, men ingen utfordringer for Bergensere. Av de som løp i mørket var trener Slava raskest, tett fulgt av Niklas Profors som med dette viser at han helt klart trener mer enn det han gir utrykk for. Resultater for de som løp om dagen kan sees her. Kart fra økta kan sees her.

s3

Felles info før momentøkt lørdags formiddag.

På søndagen kom sola, men også kulden. Første økten var i Stavanger by sin bakgård, Sørmarka. På menyen stod o-intervaller, 5 stk. Feltet ble delt i grupper etter nivå, og det ble tøffe dueller for de fleste. Prestisjen var høy, og med høy prestisje faller moralen. En rekke skitne triks ble observert, men ikke verre enn at det var med på å skjerpe konkurransen. Kart fra økta kan du ser her.

s4

Stoltze-general owen kan mer enn å arrangere motbakkeløp. Her i instruktørrollen.

Siste økt var en slags eksamen. Etter de fire økter med stort fokus på kompass var det nå tid for å sjekke nivået. Flyt var stikkordet, og tempoet skulle være moderat. Jonatan Drake viste gamle taker fra de tider han viste Peter Öberg ryggen. Med god flyt og sikker orientering ble det en bra gjennomføring for vår Bergensbosatte svenske. Kart fra økta kan beskures her.

s1

Fint vær og fint steg på søndagsøkta. 

Direkte etter treningen var det retur til Bergen og til en forandring litt oppholdsvær. Takk til Slava for fin samling! Foreldrene Ronny Rykkje, Michael, Helge Rosenlund og Jan Kjærner Semb var også med på å gjøre det til en samling med bra utbytte for alle deltakerne.

/PME


2014-01-15 15:45:47