Skisamling på Filefjell

Den tradisjonsrike skisamlingen gikk av stabelen i helgen som var. Over 40 orienteringsløpere tok turen til høyfjellet for å finslipe teknikken før årets turrenn.

På lørdagens program stod to økter med klassisk teknikk. Været var ikke helt ideelt, med sterk vind i kombinasjon tett snødrev. Likevel ble førsteøkta på lørdagen innholdsrik med fokus på diagonalgang. Øvelser uten staver gjorde at fraspraket hos Vareggtroppen nå er godt oveer landsgjennomsnittet. Spesielt imponerende var skotten Alan Cherry som gikk godt på ski knapt uten noen erfaring. 

Andre økt bestod i hovedsak av staking og dobbeltak med fraspark. Været var nå hakket bedre. Økta ble avsluttet med en stafett som virkelig fikk satt stakeegenskapene på prøve. Kvelden ble brukt til aktiviteter rundt om på de forskjellige hyttene.

Søndagne ble brukt til skøyting. Også her var det stort sprik i nivået. Til tross for dette må man kunne si at samtlige gikk noe som lignet på skøyting mot slutten av økta. Samlingen ble avsluttet med utslagskonkurranse i rundløype. Etter innledende heat var det den slepne teknikeren Markus Kjærner-Semb som var sterkest.

Takk til fam Rogne,Kjærner-Semb, Hostad, Rosenlund, Jåstad, Dahl, Brokstad og vonen for tilrettelegging og at dere stilte hyttene deres til disposisjon!

/PME

alt

Hele gjengen samlet: ivrige,  svært utholdende og med mye talent Varegg Racing Team

alt

Lørdag morgen utenfor Britt Kjerstis hytte.  Hadde ikke Mette vært så sterk i troen og bestemt hadde vi vært inne heller.  Takk for at du fikk oss ut, Mette!

alt

Nede ved vannet var forholdene helt ok for terping på klassiske elementer.

alt

Trenerne fant på en fin styrketreningsøvelse.  Personen på akebrettet trente magemusklene, men lårene til han som dro fikk gjennomgå.

2014-02-17 21:59:48