Presentasjon av herrelaget til 10mila

Med under to døgn igjen til start, er de fleste allerede på plass i Eksjö. Laget består av mange nye navn, her kommer en presentasjon av laget!

1.Etappe – Alan Cherry

alanSkotten Alan på 22 år er ny i klubben. Alan er av den gamle skolen. Her går det ikke i 2XU og kompresjon fra topp til tå, men god gammeldags nylon. Hans første møte med Bergen var i fjor høst, da han fikk prøve seg i «kremterrenget» på Løvstakken. Selv om opplevelsen kanskje ikke var den beste, har Alan holdt koken gjennom vinteren og er i skamgod form. 9.16 på 3000m innendørs, samt en rekke sterke resultater i o-løypa den senere tiden vitner om storform. Det kan også nevnes at Alan har løpt junior VM for Storbritannia en rekke ganger, en hardbarka eliteløper. Med talentet og potensialet Alan har kan alt skje på en 1.etappe.

2.Etappe – Vegard Jarvis Westergård

vegardVegard er kjent for de fleste i Varegg, og er yngst i søskenflokken. Han slekter på sine eldre brødre på flere vis. Stor talent fysisk og teknisk, og meget skadeforfulgt. Selv om skadene har kommet som perle på en snor de siste årene er 17 åringen i fin form, og regnes som et sikkert kort på 2.etappen. En nøkkeletappe med tanke på en god posisjon ut på 3.etappen som er ugaflet.

3.Etappe - Jostein Kvakland

josteinJostein er for mange et ubeskrevet blad, men han har en lang og fyldig bakgrunn innenfor orientering. Han var fast inventar på Wing OK sitt lag da de markerte seg i de store stafettene for noen år tilbake. Etappen Jostein skal løpe er ugaflet, noe som passer han bra. Det har blitt lite o-teknikk de siste årene, men den fysiske formen er upåklagelig. 9.30 på 3000m i Isdalen, og 1.23 på BCM halvmaraton vitner om at formen er i anmarsj!

4.Etappe – Per Harald Havnen Johansen

phhjPer Harald kan man nok si er i sitt livs form. På tross av et langt skadeavbrekk i fjor høst/vinter har han lagt ned monumentale mengder trening på vårparten, noe som kulminerte med en flott 8.plass under forrige helgs Norges Cup i Halden. Per Harald regnes av de fleste som den beste løperen i klubben, og er en av få som kan løpe seg oppover i feltet på en gaflet nattetappe.

5.Etappe – Sindre Østgulen Deisz

sindreSindre har de seneste årene vært fast 1.etappe løper for Varegg i de store stafetten. Han har vært jevnt godt med på alle sine etapper, men har aldri helt fått ut sitt store potensial. Derfor vil den slepne teknikeren  prøve seg på en etappe senere i løpet. Sindre har klagd over dårlig form i hele vinter, men har avkreftet dette gjennom en rekke sterke løp, blant annet i Portugal under vinterferie samlingen. En av lagets sterkeste løpere.

6.Etappe – Olav Ekrheim

olavOlav Ekrheim er også et nytt navn av året, og kommer fra Fana. 17 åringen er ekstremt løpssterk og er akkurat hva vi trenger på den legendariske «Långa natten». 17.1 km i de svenske skoger står for tur. Olav har litt å hente på o-teknikken, men har vist at når den først sitter er han vanskelig å ha med å gjøre. Under o-intervaller i Stavanger tidligere i vinter viste han resten av feltet ryggen, uten å virke sliten.

7.Etappe – Niklas Profors

niklas_2Gamletreneren, nå Trondheimsbosatte, Niklas, er kjent som en tekniker av aller ypperste kvalitet. Selv om Niklas kanskje ikke er den som har lagt ned flest treningstimer denne vinteren, og ikke er i beste fysisk form på laget, er han nok en av de aller beste teknikerne. Har løpt en rekke sterke etapper for laget de seneste årene og er alltid å regne med på 1.laget.

8.Etappe - Vyacheslav Mukhidinov 

slavaVyacheslav, eller Slava som de fleste kaller han, er den på laget med de største merittene fra o-løypa. Treneren i Varegg har en 5.plass fra langdistansen under VM i Ukraina og er fremdeles meget habil. På tross av en plagsom skade i achilles viste Slava gode takter under Norges cupen i Halden. Med stor rutine er Slava en av de sterkeste kortene på laget, og en som kan løpe laget oppover på resultatlistene.

9.Etappe – Fabian Wennerberg

fabianFabian Wennerberg er også et nytt fjes i Vareggmiljøet. En lang tynn fyr med bein av en svært fordelaktig lengde. Fabian har vist variable resultater i Bergen, men under påskens samling i Eksjö løp han seg rett inn på laget med to svært gode uttaksløp. Er godt kjent med den slake terrengtypen i Sverige. Skal løpe kloss opp mot 16 km, en distanse der de lange beina absolutt vil komme til sin rett.

10.Etappe – Petter Marki Erichsen

petterTrener Slava beskrev lagoppstillingen som en «Falling Rock», med andre ord de sterkeste på de første etappene og så de litt mindre gode. Dette stemmer nok godt med 10.etappen. Heldigvis er den ikke mer enn drøye 8 km, knapt dobbel lengde av bedriftsløpene hvor han normalt opererer. Petter har vist varierende form i vinter, men kan løpe bra på gode dager. Det er ryktet at det er nedoverbakke mot mål, noe som er til stor fordel for denne løperen hvis BMI er noe over gjennomsnittet.

/PME

2014-05-01 19:06:35