Presentasjon av førstelaget

Tradisjonen tro kommer det en presentasjon av løperne på førstelaget.

1.Etappe: Alan "Skap-toppidrettsutøver" Cherry
Alan har et løpstalent få er forunt. Nesten uten trening, og med 3 løp i beinene løp han nylig inn til 5.plass i Norgescupen i motbakkeløp. Ikke lenge etter representerte han Storbritannia under verdenscupen på Kongsberg. Løpet på lørdagen var det klasse over, og på søndagen slo han til og vant hengindeksen med god margin. Etter en godkjent 1.etappe på Tiomila har vi store forventinger til 1.etappe spesialisten!

2.Etappe: Per Harald Havnen "Toppidrettsutøver" Johansen
Siden Tiomila har PH gjort en rekke sterke løp, senest en 3.plass under militært-NM i orientering. Per Harald er den antatt sterkeste på laget og er avgjørende for at Varegg skal kunne gå ut godt fremme før den lange 3.etappen. Dette skal mest sannsynlig ikke bli noe problem for PH som siden 1.februar har lagt ned treningsmengder som får bedriftsløpere til å kaldsvette bare av tanken. 

3.Etappe: Sindre "Lader opp til alle konkurranser" Østgulen Deisz
Sindre har etterhvert blitt en meget rutinert stafettløper, og kan det med å lade opp til både viktige og uviktige konkurranser. De seneste dagenes trening her i Kuopio har vist at Sindre ikke har bommet med oppladningen denne gangen heller. En lang nattetappen passer den slepne teknikeren Sindre utmerket. Når han i tillegg er meget sterk fysisk kan han henge med langt fremme hvis de to før gjør sakene sine bra.

4.Etappe: Vegard "Alltid skadet, trener aldri" Jarvis Westergård
Etter varierende resultater under uttaksløpene til junior-VM på Kongsberg har Vegard senest i går vist at han er tilbake i flytsonen med stabil orientering og sterk løping i tung finsk skog. Med forbehold at han ikke skader seg før Jukola er Vegard å regne som et sikkert kort, og en av lagets mest lovende løpere.  For hjemmeværende supportere er denne etappen verdt å følge.

5.Etappe: Niklas "O-nerd" Profors
Utallige timer med orienteringsnerding med 3D/2D rerun, winsplits, excel, youtube, for å nevne noe, har gjort Niklas til en stødig tekniker. Utad trener han aldri, men han presterer alltid. Så også her har vi en etappe verdt å følge. Under gårsdagens stafett økt viste han at formen ikke er så dårlig som han har gitt uttrykk for, oddsen for at han gjør det dårlig er høy.

6.Etappe: Petter Marki "Bedriftsløper" Erichsen
Etter årets viktigste konkurranse, BM-stafett på fløyen, er formen til Petter på en nedadgående kurve. Når han i tillegg skal løpe ca. 3 ganger så langt som et konvensjonelt bedriftsløp er det all grunn til bekymring. På den annen siden løp han stabilt på tilsvarende distanse under Pinseløpene på Kongsberg, så alt håp er ikke ute for Varegg.no's utskremte.

7.Etappe: Oskar "Overtråkk" Røen
Oskar er endelige tilbake på Vareggs førstelag etter lang tid med problemer. Tradisjonen tro har han også tråkket over før Jukola i år, men det ser heldigvis ut som det er mulig å tape han klar til den avgjørende sisteetappen. Oskar viste under Hamle GP at han er i form, da han uten problemer holdt følge med eliteløperne Sindre og PH. Et usikkerhetsmoment er spurtkapasiteten, men vi regner med at Oskar vil være istand til å avgjøre til Vareggs fordel før den tid.

/PME

2014-06-13 12:57:57