NM ULTRA - nesten for Vareggløperne

Håkon og Sindre var på skuddhold for medalje, men det holdt ikke helt.


NM Ultra i orientering ble i år arrangert av Førde i forbindelse med Fjord-O (4 dagers løp).  Ultra NM var lagt inn på den tredje dagen og løperne skulle bryne seg på det flotte terrenget rundt Langeland skistadion.  Den siste ukes regn hadde imidlertid gjort myrene blytunge så årets o-maraton ble virkelig en kraftprøve.  

I H21(24 km) ble Håkon Jarvis Westergård på forhånd nevnt som en medaljekandidat.  Håkon startet bra og var inne på medaljeplass ved første meldepost etter ca 25 minutter, men så kommer han inn i en periode der veivalgene ikke helt sitter og han sliter med å holde følge med de beste.  Når det virkelig begynner å røyne på viser han god styrke og kjemper seg tilbake til passeringer som lover godt for en bronse.  Ved runding på samlingsplass, 4 km før mål, er han en god kandidat til 3.plassen, men kun 12 sekunder foran Isak Bergset og nesten minuttet foran en svensk løper Martin Johansson(på det svenske langrennslandslaget).   "jeg kjørte på det jeg hadde av krutt i beina og gikk rett i postene på sluttrunden", oppsummerer Håkon.  Men svensken Johansson finner frem mer krefter og spurter i mål et fattig sekund foran Håkon. "Surt å komme 1 sekund for sent etter 3 timers beinhard løping", konstaterer Vareggutten.

alt  alt

Sindre Østgulen Deisz viste sjefstakter allerede fra start i H19-20(17 km) og la seg i tet med sikker og kraftfull orientering i de tunge myrene.  Sindre er en løpssterk herremann og han holdt en imponerende jevnhet og ved runding var han fremdeles i tet.  Nå skulle bare den siste runden gjennomføres med stil.  Sindre merket imidlertid raskt etter runding at kreftene begynte å ebbe ut, og han måtte etterhvert helt ned i kjelleren for å holde koken.  Sekundene flløy i mot han og utslitt måtte han se at en gyllen sjanse til gull kun blir en sur fjerdeplass, tunge 17 sekunder fra en bronse og lange 5 minutter fra gullet som han kontrollerte gjennom store deler av løpet. Men vi er kjempefornøyde med hans offensive løping.  Neste gang holder han helt inn. 

alt  alt

Vår tredje løper på Ultra distansen var 17 åringen Vegard Jarvis Westergård.  Vegard startet offensivt i H17-18 (14 km) og la seg til på tredjeplass, men falt gradvis litt av og kunne likevel spurte med full kontroll inn til en finfin delt 5.plass.  

 alt alt

Vi nevner også at Vegard og Håkon var med på alle løpene i Fjord-O.  Vegard vant de tre løpene han stilte opp i og kunne innkassere fine premier og en gjev 1,plass. Håkon klarte 2., 3. og 3.plass og besatte dermed 2.trinnet i H21.

Alle resultater, GPS tracking  interessante strekktider finner dere på NM ULTRA

2014-08-03 21:32:01