NM Stafett- ny klubbrekord

NM uken i orientering ble avsluttet med den prestisjefulle NM Stafetten.  Varegg bet godt fra seg og kjempet seg inn til 7.pl og 12.pl.


Lagoppstillingen for herrene ble ikke klar før i går kveld.  Slava fikk en vanskelig jobb med å sette opp tredje løper på herrenes 1.lag: Vegard hadde vært småsyk hele NM uken og måtte testes i går ettermiddag, Alan vrikket foten i går, Sindre hadde vært rusten o-teknisk i Askerterrenget og Per Haralds form var også et spørsmålstegn. Valget falt ned på høstens formløper - Vegard.  Og dermed var det duket for et lag av ytterst sjeldent slag: et rent brødrelag siden Håkon og Morten allerede var tatt ut.  

Det var mange som var spente på hva 18 åringen kunne klare i et felt med mange drevne toppløpere.  Nervene roet seg noe da Vegard stemplet inn på første meldepost etter 1,3 km på 5.pl kun 13 sekunder bak lederlaget.  Han var nå med fra starten!  Etter 3,7km var han på 7.pl, men fremdeles kun 13 sekunder bak teten.  Vegard løper imponerende bra og det er kun etter arenaplassering at kreftene beynner å ta slutt.  

Han sender eldstemann Morten ut som nr 8, kun 2:38 bak VM løperen Magne Dæhli og stuper over mål med 8.beste etappetid.  Morten gjør også en solid stafettjobb: holder tempoet oppe og med kun en småsleiv sender han Håkon ut som nr 7, 3:43 bak teten.  Stødige Håkon får en tøff jobb i en stor klynge der 13 lag er innenfor minuttet.  På GPS tracking ser vi en Håkon som ikke gjør noen feil, rister av seg konkurrentene og spurter inn til 7.plass - ny klubbrekord!

Lag 2 med Per Harald Havnen Johansen, Alan Cherry og Sindre Østgulen Deisz imponerte også.  Per Harald var kun 4 min 2 bak teten og det inspirerte tydeligvis den humørfylte skotten Alan.  Han presterte kanskje årsbeste og tok laget fra 34.plass til 16.plass med 6.beste etappetid!  Stafett-Sindre skuffer aldri og gjør sitt beste løp i Asker og løftet laget til 12.plass - ny rekord for "andrelaget".  

Med Kristine Fjellanger på sykelisten(brukket fot) og med Christiane Trøsse ute av form var ikke forventningene om en topplassering store.  Line Laurantsen(17) fikk den vanskelige startetappen, og Line løste oppgaven sin på en finfin måte.  Hun var riktignok 6:35 bak teten, men det er ikke verst når landslagsløperen Ingjed Myhre vinner etappen.  Christiane fikk det som ventet tungt og tapte 22 min og sendte Kristin ut som 48.lag.  Vi har skrevet det før: Kristin er en svensk topp-10 løper, og vi vet hun har et voldsomt driv når hun har dagen.  I dag viste hun den svenske landslagsledelsen at hun er på vei tilbake etter skaden sin i sommer med å knuse til med en overlegen etappeseier: 1:32 raskere enn vinnerlagets Ida Marie Næss Bjørgul!  Hun tar dermed laget opp til en hederlig 27.plass.  Vi gratulerer så mye med fantomløpet! 

En fullstendig oversikt over Vareggs resultater: Vareggs resultater: 

En glad gjeng som har kost seg i løpet av NM Uken i Asker:

alt

Den beste individuelle prestasjonen stod Håkon for med sin 10.plass på NM Lang for seniorer(H21).


2014-09-14 22:43:11