NM Sprint - vi yppet oss

NM Stafetten ble en thriller og vi var lenge med

For første gang ble det arrangert NM Sprint med to dameetapper og 2 herreetapper.  Vi har gode løpere på alle plasser, men med  Kristin Löfgren, vår svenske aspirant til det svenske landslaget, på skadelisten var laget svekket.  Det begynte strålende: Kristine Fjellanger hang lett med i teten og sendte en løpshissig Håkon ut på andreetappen helt i tetklyngen.  Håkon viste bedre takter i dag og sendte Olav ut som nr 2, like bak Frols sterke sprinter Lars Kjeseth.  Unggutten Olav Ekrheim gikk på en gaflingsfeil allerede til førsteposten, men plasserte seg deretter trygt i feltet og sendte ut Kristiane Ottesen på en 4.plass ca minuttet bak teten.  

Kristianes jobb var å gjøre sitt eget løp og ikke bry seg om at hun nok ville ble forbiløpt av av noen av Norges beste o-løpere.  Hun klarte seg strålende - tapte bare ca 7 minutter til teten.  Men uheldigvis hadde hun en dårlig stempling og laget ble disket.  Men vi yppet oss lenge og til neste år skal vi virkelig presse de andre lagene til det siste!

På 2.laget var det dramatikk helt fra første sekund. Mette var selvsagt spent på den store oppgaven hun hadde fått i fanget - kanskje hennes viktigste oppgave siden friidrettsdagene i Eidsvåg på 80-tallet.  Starten ble hektisk og det ble bare umulig å finne starttrekanten - og uten å finne den på kartet så er det vanskelig å komme seg til post 1.  Mysteriet løste seg etterhvert, og da Mette kom i seget så gikk det riktig så bra.  Hun sendte ut Sindre med et heller tungt utgangspunkt, men Sindre var inspirert og fløy lavt gjennom løypen på en av dagens beste etappetider 14.10.  

Vegard fortsatte med tydelig løpsglede og viste både god postteft og fart med sine 14.40 og kunne sende ut moren Anne Westergård som 2.siste lag, men 2 min 30 sek foran Frols 6.lag.  Ville det holde?  Ved passering av samlingsplass hadde Anne tatt godt vare på ledelsen til Frol 6, men like før stempling på siste post, snur plutselig stødige Westergård og forsvinner over åskammen igjen.  Hun har glemt en post og taper dermed hele sitt forsprang til Frol 6.  Gladløperen Anne lar seg ikke knekke og kommer etterhvert smilende mot siste og mottar fortjent applaus for sin sporty gjesteopptreden på Vareggs 2.lag som egentlig skulle vært fylt med unge løpere som dessverre ble syke på kort varsel.

I dagens MIX stafett stilte vi med et sterkt lag.  I MIX stafetten kan lagene stille akkurat med de løperne de ønsker.  Og vi stilte med "sløggerne": Alan, Per Harald, Slava og Markus.  De gjorde kort prosess allerede fra 1.etappen og vant klart.  Vi gratulerer så mye!

Dagens bilder sett via kameralinsen:

alt alt alt

alt alt alt

2014-05-25 18:32:37