En innholdsrik og spennende sommerferie for Varegg ble avsluttet med den attraktive stafetten Night Hawk i Oslo.
Varegg stilte med en krydret blanding av nasjonaliteter, som slo godt fra seg i tøft oslo-terreng. Før den eventyrlige gjenfortellingen av stafetten, skal stafetten forklares til alle gamle og grå som ikke henger med i dagens moderne stafetter uten klipposter og blyant.
Night Hawk har som målsetning å bli den neste store stafetten i orienteringsverdenen. For å skape den samme følelsen som man får i Jukola og 10-Mila, starter alle de 4 første etappene samtidig. Med dette blir startfeltet like stort som orienteringens grand slam stafetter.
Lagoppstillingen som etterlot seg skogen destruert var:
1. etp: Alan Cherry
Vår uredde og alltid tynt kledde skotte var en av løperne som hadde de 3 korte nattetappene. Med sin bakgrunn fra åpne og raske sletter, kom han seg godt i gang og plukket post for post. Ryktene sier at Alan hadde en luke på opptil 6 min, men dette er høyst ubekreftede rykter. Alt vi vet med 100% sikkerhet var at Alan kom inn til den 11. beste tiden på etappen
2. etp: Sindre Deisz
Etter utallige timer på kartarkiv, hadde Sindre som vanlig en unormalt god oversikt over terrenget. Dette resulterte i en god etappe med lite bom, men skuffelsen sitter fortsatt godt inne etter å ha blitt slått av sin største rival, Vegard. Sindre kom inn til 17. beste etappetid
3. etp: Vegard Jarvis
Fra helt bakerst i startfeltet skulle lagets yngstemann snirkle seg gjennom hele startfeltet og frem til teten. Største tidstapet på etappen var ned en skråning med en pysete og grinete sprinter foran seg. Vegard kom nesten inn med teten og hadde 7. beste etappetid
4. etp: Slava Muxa
Coach Slava hadde fått tildelt den lengste etappen. I tøft selskap orienterte han seg gjennom, i et tempo få veteraner hadde klart. Han løp Varegg inn til en 15. plass etter nattetappene med en 17. beste etappetid.
5. etp: Fabian Wennerberg
Bergens lengste bein fikk den harde oppgaven med å dra «stafettpinnen» rundt den lange dagetappen. 11 km på Oslos tak ble en styrkeprøve, men Fabian fullførte på en måte at til og med hans navnebror Fabian Hertner hadde slitt med å løpe like fort.
6. etp: Vegard Jarvis
Etter en vintertrening med rekruttene i gymsalen, fikk Vegard det tøft fysisk på sin andre etappe. Men turen ble lettere å gjennomføre med hjelp av terrengets rikdom av blåbær.
7. etp: Sindre Deisz
Fyllingsdalen sin plugg gjorde sine saker bedre enn sin lagkamerat på etappen før. Med trippel ladning øyelinser satt postene bra og han endte opp med å bare tape 3 min til teten.
8. etp: Alan Cherry
Med samme presisjon som han har på sitt kontor på Sandsli, raste sekkepipeblåseren gjennom løypen. Selv med en særdeles offensiv åpning, holdt han helt inn til målstreken.
Oppsummert var det en god stafett, men vi har fortsatt mye inne. Neste år bør alle andre klubber frykte oss!
-VJW
2014-08-12 17:32:36