Moro i Syden!

21 februar til 3 mars dro en gjeng på tjue Varegg-løpere pluss et par fra Fana og Viking ned for å kose seg i Portugal a.k.a. Syden.

Å kose seg i Syden betyr for disse spreke ungdommene å trene fra morgen til kveld i utfordrende terreng. Opplegget var spikret på forhand og bød på flere forskjellige terreng- og treningsvarianter; alt fra kurve-o i furumo med sandbunn til ultra-teknisk mellomdistanse i stenformasjonsinferno med dårlig karttrykk. Jammen fikk vi med oss litt piggbuskeforsering a la Bergen og! Noen av de best trente var med på to og opp til tre økter om dagen mens de yngste og eldste (undertegnede…) hadde noen dager med bare en økt. Skygging og daglig analyse av treningen sørget for mye viktig læring blant samtlige løpere.

 

Solferiestedet Mira ved kysten var første lengre stopp. Terrenget var lettløpt furuskog med sandbunn – en stor kontrast til vestlandsterrenget med andre ord! Orienteringen inneholdt flere uvanlige utfordringer – en gjeng med blodtørste gatehunder av mindre størrelse sørget for flere alternative veivalg under en sprintøkt i Praia da Tocha. Den uheldige Viking-løperen Sondre Damm gjorde et forsøk å unnkomme de små monstrene men endte opp med hodet i en veldig hard stople = sykehusbesøk og redusert yteevne resten av samlingen.

Andre del av samlingen fant sted rundt Viseu i nordlige Portugal – en helt annen terrengopplevelse! Her var det teknisk krevende kartlesing i kupert terreng med mye berg i dagen og mange fantastiske steinformasjoner. I de fine løvskogene sprang vi bl.a. ”Course of the year 2012” ifølge verdens beste orienterer Terje Gundersen (kjent i utlandet som Thierry Gueorgiou). Den siste helgen på samlingen deltok vi i Portugal O-meeting (sammen med nevnte Terje) og selv om mange ben var trøtte etter en lang samling viste flere Varegg-løpere seg frem i den harde konkurransen. Terrenget under mellomdistansen var ekstremt detaljert og med et ”halvbra” karttrykk i tillegg var det minst sagt krevende orientering - her måtte konsentrasjonen være på topp!

Glade og fornøyde etter en strålende treningsuke rakk vi jammen med en bonusøkt på vei til flyplassen og!

Etter denne intense og morsamme orienteringsreise er jeg sikker på at deltagerne er bra forberett både fysisk og mentalt på en herlig vårsesong i skogen – takk alle sammen for turen!

 

/Jonatan

2014-03-09 23:14:05