Varegg i Venlastafetten

Også Kristine Fjellanger har tatt seg tid til å skrive en rapport fra Venla stafetten som ble avholdt i Kuopio Finland forrige helg.

I årets Venlastafett (damenes Jukola) utenfor Kuopio i Finland stilte over 1200 lag til start. 3 av disse var fra Varegg, og på alle lagene imponerte damene med gode prestasjoner. Utfordringene for damene besto av 4 etapper:

  1. 1.etappe: 5,2 km
  2. 2.etappe: 5,1 km
  3. 3.etappe: 6,8 km
  4. 4.etappe: 7,4 km

1.laget – 71. plass

Den første etappen var det Christiane Trösse som sto for. Christiane har vært plaget av skader i vinter men viste at hun er tilbake i god form med en fin etappe. Etter litt tidstap i starten fikk hun virkelig opp farten, tapte kun ett minutt på teten på de siste 3 km og klarte akkurat å veksle blant topp 100; 99. plass, 4.43 min bak teten.

Kristine Fjellanger hadde fått ansvar for 2. etappen. Etter et par uker med sykdom rakk Kristine akkurat å prikke inn toppformen på Vareggs Jukolasamling. Hun løp sitt livs stafettetappe og førte Vareggs damer opp til 27. plass i stafetten; en opphenting som imponerte selv de finske speakerne. Dette resulterte i 12. beste etappetid og kun 1.10 min tapt til teten.

På de to lengste etappene satset førstelaget på ungt pågangsmot, med førsteårsjuniorene Ingrid Vrålstad Løvås og Line Laurantsen. Dette var virkelig tøffe etapper der jentene klarte seg strålende.

Ingrid gikk ut sammen med en rekke storløpere, men klarte å beholde roen og med sikker orientering kunne hun gi kartet videre til Line på 51. plass. Dette ga Ingrid en fin 105. plass på etappen, og Varegg var nå 18.04 min bak teten.

Den lange sisteetappen inneholdt både krevende langstrekk og mer tekniske partier, men Line taklet utfordringene på beste måte og krysset mållinjen på 71. plass, 34.57 min bak teten med 139. plass på etappen. Stabile prestasjoner av hele laget resulterte i Vareggs nest beste plassering noensinne!

Resultene kan studeres her: http://results.jukola.com/tulokset/se/j2014_ve/kilpailijat/40/

2. laget – 262. plass

Merla Kubli slet med en forkjølelse og fikk ikke en optimal oppladning til stafetten, men klarte seg likevel bra på den fysisk krevende 1. etappen. Hun vekslet til Kristin Löfgren som nummer 222. Kristin er i opptreningsfasen etter et stygt kutt i kneet på VM-samling i Italia. Selv om hun ikke kunne løpe for fullt satt teknikken som vanlig godt og hun løftet laget til 159. plass med sikker orientering.

Constance Storvestre var neste jente ut. 16-åringen klarte seg flott på sine 6,8 km og kom inn til 194 plass. Ingunn Rognsvåg på siste etappe startet bra, men dessverre ble hun lurt der løypen krysset gjennom en postring og løp en sløyfe baklengs. Heldigvis oppdaget hun feilen, tok postene igjen i riktig rekkefølge og fikk godkjent resultat. Ingunn løp laget inn til 262. plass, som er en solid forbedring av fjorårets 450. plass for andrelaget.

Resultatene finner du her: http://results.jukola.com/tulokset/se/j2014_ve/kilpailijat/450/

3. laget – 451. plass

På 3. laget stilte Mariann Schei fra Viking opp på 1. etappe, og vekslet midt i feltet som nummer 622. Kårhild Husby Nordstad løp en fin 2. etappe, plukket 126 plasser og vekslet på 496. plass. Gunhild Stuland Tysvær fortsatte med stabil løping og vekslet som nummer 558, før Kristiane Ottesen på siste etappe også fikk til en flott opphenting, og gikk i mål som nummer 451.

Resultater: http://results.jukola.com/tulokset/se/j2014_ve/kilpailijat/836/

Imponerende innsats av alle 12 dameløpere, og fine plasseringer for alle lagene!

/KF


0000-00-00 00:00:00