KM sprint og sprintstafett

KM sprint og sprintstafett

Søndag 18. mai var det klart for KM i både sprint og sprint stafett.

Det ble arrangert av Varegg ved Brann stadion. Været var ikke til å klage på, noe som ga et godt utgangspunkt for arrangementet. Først på dagens program var den individuelle sprinten.

Varegg var representert i nesten alle klassene. I 11-12 klassene fikk Varegg tre pall plasseringer. I jenteklassen var det Eirunn Husby Nordstad som vant. I guttenes klasse kom Tage Rosenlund på andre plass, tett fulgt av Kristoffer Kjenes Haugland. De andre Varegg guttene i denne klassen var ikke langt bak. I H13-15 må vi trekke frem Kristian Rykkje som vant med nesten to minutter. Vareggløperne i 16-18 klassene gjorde gode løp.

I D16-18 vant Kårhild Husby Nordstad, foran Constance Storvestre og Line Laurantsen. Alle tre gjorde gode løp. På guttesiden vant Markus Kjærner-Semb. Styrk Almeland Bleie tok tredje plassen. I D19 stilte Varegg bare med en løper, Merla Kubli. Hun kom inn til femte plass 1:36 bak vinneren.

I H19 tok Varegg de øverste plassene på resultatlisten. Best var Olav Ekrheim som løp et solid løp. Bare 6 sek bak kom Alan Cherry. De tre neste plassene i denne klassen var; Per Harald Havnen Johansen, Vegard Jarvis Westegård og trener Slava. De fem første plassene skilte mindre enn et min.

Kun to timer etter de siste var kommet i mål, var det på med sprintskoene igjen og på tide å gjøre seg klar til stafett. Dette var en tomannsstafett som var preget av høy fart, masse gafling og tette oppgjør. Varegg stilte med hele 13 lag, og det virket som løperne var ikke preget etter løpet kun få timer i forkant.

I H-15 stilte Varegg med 7 gode lag, noe som endte med en ren Vareggpall. Gullmedaljen tok Slava (Vyacheslav Mukhidinov) og Vegard Jarvis Westergård. Det ble hard kamp om andre og tredje plassen, men tilslutt endte det med sølv til Markus Kjærner-Semb og Alan Cherry. Like bak sikret Carl Eilert Macody Lund og Olav Ekrheim seg bronsjen. Imponerende løpt av guttene! På en fin syvendeplass kom Pål Thomassen og Gernot Doppelhofer, mens de resterende lagene var i dag dessverre disket.

I D-15 var det bare 2 lag som var med og konkurrere om medalje. Det første laget bestod av Olena Strugalova på første etappe, Merla Kubli på siste. De løp seg inn til en strålende andre plass, men på grunn av død brikke kom ikke tidene opp slik at det ble disk på resultatlistene. Det andre laget bestod av Line Laurantsen og Ingrid Løvås som løp seg inn til en tredje plass like bak lagvenninnene, men på grunn av en disk klatret de en plass høyere på resultatlisten.

Vinnerinstinktet var ikke bare å vinne i de eldre klassene, også de yngre løperne visste løpsstyrke og god kontroll i de korte sprint løypene. Dette endte med enda flere pallplasseringer for Varegg, og storfornøyde gutter. I D/H 11-16 stilte Varegg med 4 lag, og to av lagene klarte og sikre seg topp plasseringer. Vell fortjent! Gullet gikk til Mathias Rosenlund og Kristian Rykkje, like bak var lagkameratene Mathias Kjærner-Semb og Kristian Fredrik Thomassen som fikk sølvmedaljen denne dagen.

Alt i alt gjorde løpere og arrangører en kjempe jobb, og dette førte til gode resultater og er supert arrangement! Været kunne ikke vært bedre, så det var mange fornøyde løpere på samlingsplass både før, mellom og etter løpene. Tilslutt tok Varegg med seg 5 førsteplasser, tre andreplasser og fem tredjeplasser i det individuelle løpet etterfulgt av gode resultater på stafetten.

IL og LL

alt

 

alt

alt

alt

2014-05-21 08:46:36