Jukola 2014 - Herrelaget

Varegg reiste mannsterke til årets Jukola, med hele 6(!) lag på startstreken var forventingene høye. Under kommer en gjennomgang av Varegg herrenes vei gjennom natten til ny klubbrekord.

Etter 7 etapper, og over 9 timer løping endte Vareggs beste herrer på en hederlig 96.plass, noe som er ny klubbrekord, men godt bak forventingene.

1.Etappe: Alan Cherry
Store forventinger var knyttet til vår lettbeinte skotte. Starten gikk bra, og etter ca. 4 km løping passerte han med tetkjenning, ikke mer enn 90 sek bak teten. Alt lovet bra for en 1.etappe akkurat etter planen. Stor var derfor skuffelsen da Alan aldri dukket opp på passering 5km. Hele 10 minutter tok det før Alan passerte, og kjempebommen var et faktum. Alan sa selv etterpå at han hadde gått rett i løypeleggernes felle. En gaflingspost med tre forskjellige poster i en difus skråli ble skjebnesvangert. Etter dette ble det stressende løping og mye småbom, og Alan kunne veksle inn som nr. 222, ca. 15 minutter bak teten.
2.Etappe: Per Harald Havnen Johansen
Per Harald hadde en stor oppgave foran seg. Med over 200 løpere foran seg i skogen, var det bare å legge seg i venstrefilen og starte opphentingen. Opphentingen fikk en noe treg start, da en dårlig trasé og postbom på 1.posten medførte tap nærmere 4 minutter. Etter dette gikk tempoet opp. I kombinasjon med stabil orientering førte dette til en monumental opphenting. Hele 116 lag passerte PH før han vekslet som nr.106. Etter 1.posten tapte PH ikke mer enn 90 sek til teten.
3.Etappe: Sindre Østgulen Deisz
Sindre som de siste årene har vært fast 1.etappe løper fikk nå prøve seg på 3.etappen. Sindre viste seg oppgaven verdig, og løp laget godt oppover resultatlista. Med 52.beste etappetid kunne Sindre veksle inn Varegg som nr.81, og selv med en katastrofal åpning var ikke alt håp ute for en plassering nærmere 50.
4.Etappe: Vegard Jarvis Westergård
Vegard, som den siste tiden har vist gryende form løp ut i et forrykende tempo. Med nydelig fartstilpasning i de vanskelige områdene unngikk Vegard de store bommene. Mellom to passeringer ute i løypa tok han til og med inn ett minutt på teten. På tross av det ble litt bom mot slutten hentet Vegard inn 16 lag, og kunne løpe Varegg inn til veksling som nr. 68 med 49. beste etappetid av over 1500 løpere.
5.Etappe: Niklas Profors
Niklas, som alltid er å regne med når det kommer til de store stafettene fortsatte ballet. Med et stabilt løp, med lite bom, løp Niklas inn til 79.beste etappetid og Varegg inn til 70.plass. Det er tydelig at tiden på orienteringsgymnas i Sverige har gitt uttelling. Bomfrie løp har blitt modus operandi for vår svenske i Trondheims eksil.
6.Etappe: Petter Marki Erichsen
Petter har etter hvert rukket å løpe en del etapper for Vareggs 1.lag, med ganske stabile resultater. At han i år ble tildelt nærmere 11 km med over 400m stigning var en sjanse, da han som regel ikke løper annet enn bedriftsløp. På tross av tvilen gjorde han en grei etappe, og kunne veksle sisteetappen ut på 67.plass. 66. beste etappetid kan man vel si seg fornøyd med.
7.Etappe: Oskar Røen
Oskar som har vært kjent som langdistansespesialist fikk æren av å avslutte ballet. De fire første kilometerne gikk det greit, men etter det var det stopp. Beina responderte ikke og de siste 10 kilometerne ble en kamp. Oskar ga aldri opp og reddet en topp 100 plassering for Varegg, og kunne dyktig sliten løpe Varegg inn til en 96.plass.

På tross av litt variable prestasjoner, ble det ny-klubbrekord. Likevel er potensialet til laget større enn det vi fikk vist i år. Med Jukola overstått kan man i store strekk si at vårsesongen er over. Både Tiomila og Jukola har gått under pari, vi kommer sterkere tilbake neste år.  

/PME


2014-06-16 15:11:05