Gode Vareggresultater i Norwegian Spring

På fredag reiste Vareggs utvalgte løpere til Halden for å konkurrere i Norwegian Spring, det største norske vårløpet som tiltrekker seg mange eliteløpere også fra utlandet.

Alle higen på å teste ut formen og deres standpunkt etter vintertreningen.

Fredagen startet med NorgesCupløp i sprint i Halden Sentrum. Løypene ble servert av verdensmester Emil Wingstedt og bød på krevende orientering der postbeskrivelsen måtte brukes hyppig. Av Vareggdelegasjonen taklet Olav dette best, med en kombinasjon av redusert fart og god tid til å løse alle feller endte han opp på siste trinn på seierspallen i H17-18E. Per Harald imponerte med å smelle til med 8. plass i herrenes seniorklasse blant den ypperste elite. Det ser ut til at han er tilbake etter diverse uheldigheter siden ifjor høst. Kristine viste at vinterens sprintsatsning har gitt resultater med en 9. plass i D21E med et middelmådig løp. Resten av Vareggløperne hadde litt stang ut, spesielt starten overrasket mange løpere.

Sprintresultater finnes her

Lørdagen bringte nye muligheter med mellomdistanse og stafett for ungdomsløperne fra solfylte Mo gård. Ettersom Haldensterrenget (flatt etter Alans mening + ekstremt vanskelig) er ulikt det man finner i Bergen fant mange dette utfordrende. Likevel klarte noen Vareggere å slå til med gode løp. Noterbart er Ingrids løp i D17-18E der hun bare var 2:40 bak lillesøster Lundanes på en 8. plass. Sindre hadde også en lignende sterk prestasjon i H19-20E, 2:11 bak vinneren. I H21E løp Per Harald solid og kom inn topp 30 i NorgesCupen. Kirsebæret Alan hadde en god tid i H21E2 på det som var en mye tøffere løype.

For resultater i eliteklassene, klikk her

Stafettjentene i D13-16 leverte alle stabile løp og løp inn til 11. plass. I H13-16 lå førsteoppstillingen til Varegg på skuddhold til pallplass etter en fin start av Kristian Rykkje og Mathias Rosenlund, men en uheldig Markus Kjærner-Semb som ikke helt hadde dagen førte laget inn til en 12. plass. Så må vi trekke fram Kristian Fredriks heroiske innsats og ståpåvilje til å føre andreoppstillingen i mål på sin første krevende og utfordrende B-løype. Godt jobbet!

For resultater i stafetten klikk her

Søndagen ble enda varmere og varmen skulle vise seg utslagsgivende med langdistanse på programmet. Uansett klarte Vareggerne å bite godt fra seg, så sommervante de er fra den lokale sesongåpningen. Nok en gang leverte Sindre et stabilt løp, selv om beina føltes tung og endte til slutt på en 5. plass i H19-20E. Vegard har kommet seg etter skadeavbrekket og leverte varene i varmen, noe som ga en 6. plass i H17-18E. I den virkelige herreklassen subbet Kirsebæret og Marken seg gjennom på respektable 28. og 46. plass, mens trener Slava smelte til med 19. plass, en legende verdig.

Klikk her for vareggs resultater

For ungdomsløperne hadde ikke Kristian Rykkje respekt for hverken varmen eller det krevende terrenget og ble tatt i mål til en imponerende 3. plass. Utenom dette ser det ut til at flere har fått problemer i det krevende terrenget, men de fleste tok seg imål. Bra jobbet! For noen ble dagen avsluttet med is på kaien i Fredrikstad :)

Vareggresultatene finner du her.

Alt i alt var det en super helg, flott stemning og sterke prestasjoner i det hele. La 10mila komme neste helg, og vi skal smadre feltet!!!

Kart fra helgen blir å finne i Vareggs digitale kartarkiv.

/Kirsebær og SØD/ (oversetter)

2014-04-27 21:23:16