Fin innsats av o-løperne i sesongåpningen

O-løperne sanket mange sterke plasseringer rundt de gamle gruvene på Litlabø

Varegg stilte med Kristornløpas største kontingent da vi var hele 35 løpere.  2-dagers løpene på Stord er blitt en populær familiehelg så det var kjekt å se at det også i år vrimlet av både rekrutter, foreldre, ungdommer og juniorer.  Synd at så få seniorer benyttet sjansen til å få god matching i krevende løyper.

Lørdagens Kristornsprett er et helt spesielt løp der faktisk alle kan vinne.  De eldste løperne får handicap og må løpe lengst, mens en 12 åring løper en kortere løype og er en rask så er det fult mulig å slå de raske seniorløperne.   For Vareggs del ble det en oppløftende resultatliste og særlig SU-leder Kristian Løvås(H40) overrasket alle og knallet til med seier.  På tredjeplass fulgte 14 åringen Mathias Rosenlund og lagkameraten Kristian Rykkje (14) klarte 4.plassen.

Alle resultater Kristornspretten

Kristornløpa-søndag

I dag, søndag var det virkelig alvor med Rankingløp og klassisk langdistanse.  Stord er en krevende øy å orientere på, men som vanlig hadde løypeleggeren laget gode løyper ,og da får o-løperne en både utfordrende og fin tur i terrenget.  Nytt for mange ungdoms/juniorløpere var noen mektige langstrekk som de måtte løse for å kunne hevde seg.  Varegg hanket med seg 8 seire så våre løpere markerte seg tydelig.

Våre to eliteløpere i ypperste klasse, Kristin Løfgren og Per Harald Havnen Johansen tok hver sin seier i hhv D19 og H19.  Kristin var suveren, mens Per Harald måtte kjempe en durabelig kamp med ringrevene Bjarte Westrheim og Rune Nygaard, men Per Harald viste oppløftende styrke på de siste fire postene og slo de andre knepent.  Kjekt å se at per Harald er på vei tilbake etter en seig hjernerystelse i fjor høst og blindtarmoperasjon i vinter.

Ingrid Løvås debuterte i D17-18 og viste hvem som regjerer i Stord myrene.  Det ble tungt, men Ingrid er etterhvert dreven o-teknisk og sikret seg en komfortabel seier foran klubbvenninnen Line Laurantsen.  Gledelig med Kristiane Ottesen på en sterk 3.plass.  

I D15-16 har vi også flere vinnerkandidater.  Denne gangen var det Kårhild Husby Nordstad som manøvrerte seg 2 min 40 sek raskere enn Constance Storvestre på 2.plass.  I H15-16 var mentor Owen meget fornøyd med løpshissige Markus Kjærner-Semb.  Markus tøylet krefteen sine, orienterte sikkert og la dermed grunnlag for både seier og økt selvtillit.  

I H13-14 herjer stortalentet Kristian Rykkje, men gøy å se at det var 13 åringen Mathias Kjærner-Semb som denne gangen kom nærmest løpsmaskinen Rykkje.  Mathias hadde en veivalgsfeil som nok kostet han opp mot 6 minutter i tapt tid, så dette lover godt i fortsettelsen.  

I H11-12 er vi veldig fornøyd med at Tage tok gullet.  Han fant postene på en god måte og med fin fart i løypen så måtte det bli en topplassering.  En kjapp spurt var med på å sikre seieren med kun 19 sekunder.  Og så må vi nevne den fine fremgangen Eirunn Husby Nordstad viser i D11-12.  Hun fikk det virkelig bra til og med hennes kjappe steg så ble det en finfin 2.plass - kun litt over minuttet bak venninnen Marie Odland fra Samnanger.  Vi gleder oss til å følge Eirunn videre i vår.  

Noen bilder:

alt

Svanhild Grevskott Båtnes i fint driv i D11-12.

alt

Erlend Løvås løper allerede som 8 åring alene og far må holde seg på god avstand.  Her gjennomgår de en post der Erlend var i ferd med å ryke på en sjelden bom.  kristian klarte ikke å nullstille seg etter seier på lørdag og måtte stå over dagens løp, men gjorde god nytte som "skygger".

alt

Kristian Rykkje i full fart mot målstempling.

alt

Mathias var fornøyd med sin debut i H13-14 selv om det ble en irriterende veivalgsbom til 3.posten.

alt

Vinner Kårhild(t.h) studerer løypen med toer Constance.

alt

Mathias Rosenlund i kjempeslag på lørdagens Kristornsprett og var bare 7 sek fra 2.plassen på søndag.  En sterk helg av Mathias!

alt

Line har startet sesongen bra i D17-18og puster Ingrid i nakken selv om Ingrid løste langstrekkene bedre akkurat i dag.  

alt

.......Og vi avslutter med en sliten Ingrid som akkurat er kommet i mål etter nok en sterkt løp og seier i D17-18.  Vi er spente på hvor hun står ift de beste 17 åringene i landet denne våren.

/OjW

2014-04-06 21:21:59