BSC 2014 - nesten for Kristine Fjellanger

I dagens A-finale var Kristine Fjellanger offensiv, men en knallspurt av russeren frarøvet Vareggløperen den store sensasjonen.  Det ble 2.plass.

Kristine er meget løpssterk og trener mye på fast underlag og spesialiserer seg på sprint.  Helgens BSC var derfor en viktig helg for Vareggløperen som nå studerer i Trondheim.  Kristine var strålende fornøyd etter løpet selv om kreftene tok slutt inn mot aller siste post, og Galina Vinogradova klarte å presse seg foran og sprintet inn til seier sekundet foran Vareggløperen.  "Jeg var mye fremme i feltet, orienterte selvstendig og jeg traff bra på de vanskelige veivalgsstrekkene", kommenterte sølvvinneren like etter målpassering.  Kristine Løfgren var langt fremme hele helgen, men disken under Bysprinten ødela sjansene til A-finale.  I B-finalen løpte hun inn til en 10.plass.

Blant herrene hadde vi 17 åringen Olav Ekrheim i B-finalen, altså de 7-12.beste før finalen.   Med hardbarkede seniorer kjempet Olav innbitt og sikret seg en overraskende 8.plass i det tøffe selskapet.  En imponerende helg av unggutten.  Sindre Østgulen Deisz sikret seg 14.plassen.  i jentenes D17-18 klasse dominerte Ingunn Rognsvåg hele helgen og var også i det uovervinnelige hjørnet i finalen.  Lene Laurantsen fulgte godt opp og sikret klubben 3.plassen.  I H16 kom Markus Kjærner-Semb så fryktelig på Urb-O Sløyfesprint at han gikk ut i et bedre heat enn Styrk Almeland Bleie som ledet etter Bysprinten.  Det ble seier til Markus i finalen med Styrk på 2.plass.  Kårhild holdt koken i D16 og må si seg fornøyd med 2.plassen etter umulige Tilla Farnes Hennum (Asker).  

Etter en svært hektisk, men uten tvil inspirerende helg for sprintorientering i Bergen, gratulerer vi Løpsleder Niklas Profors og alle de medlemmene som har stått på hele helgen for å få til BSC 2014!  Det blir vanskelig å trekke frem alle de ivrige hjelperne, men vi må fremheve løypeleggerne (Niklas, Slava og viktig koordinator Jørn Woldsdal) og tidtakerne(Magnus Rogne Halland, Petter Marki) som har vært nøkkelen til suksessen.  Lovordene har vært mange både for løyper, arrangement og ikke minst for de interessante kartene vi kan tilby i Bergen sentrum.  Og sist, men ikke minst retter vi som vanlig stor takk til o-entusiasten Jan Kocbach som stadig er med på å utvikle BSC og sprintorientering med sine innovative analyseverktøy og andre viktige bidrag i kulissene.

Siste nytt fra BSC 2014 finner dere her

alt    alt

Olav manøvrerte seg bra i dagens finale.      Ingunn leder her finalefeltet sitt.

alt 

Kristin Løfgren med god ledelse!

 alt

 Pål Thomassen(foran) holder unna for Styrk Almeland Bleie


2014-02-02 19:18:42