Bronse til Per Harald i militært NM

Med et godt gjennomført løp kapret Per Harald Havnen Johansen bronsemedalje under dagens norgesmesterskap i orientering for militære.

Per Harald, som er berettiget start på bakgrunn av årlige øvelser og engasjement for HV-09, måtte se seg slått av lommekjente Anders Tiltnes og nybakte norgesmester i sprint Nicholas Oskarsson. Altså ingen smågutter. Med et godt løp var Per Harald rundt to minutter bak vinner Tiltnes som kom i kapp PH mot slutten av løpet. Om sitt eget løpet kan PH melde at han var fornøyd med store deler av løpet, med unntak av et langstrekk der «Bergens veivalget», rundt på sti, viste seg å være langt dårligere enn en rett på variant. Når han i tillegg tape 15-20 sek inn i posten, ble tidstapet på dette strekket alene i overkant av 90 sekunder.

Varegg stilte også med Petter Marki Erichsen, som er berettiget start gjennom sitt daglige virke. Petter plasserte seg ikke uventet langt mer beskjedent på resultatlisten med en 7.plass. Petter hadde tidvis brukbar fart, men i kamp mot sivile eliteløpere ble det for mye bom og lav fart til å hevde seg helt i toppen.

/PME

2014-06-06 19:58:18