Bronse til Juniorguttene

To år etter at Varegg overraskende tok gull under Junior-Nm stafett var de blå og gule endelig tilbake på pallen!

Etter et durabelig spurtoppgjør kunne Sindre Østgulen Deisz løpe laget sitt inn til en delt(!) bronsjemedalje med Frol, ikke mange minuttene bak Trollelg og Kongsberg som tok henholdsvis 1.- og 2.-plasen.

Laget  bestående av Olav Ekrheim, Vegard Jarvis Westergård og Sindre Østgulen Deisz ble av mange regnet som en outsider til medaljene. Enkelte pessimister mente de var sjanseløse, men de som kjenner dem visste alt var mulig på en god dag. Pessimistene trodde de skulle få sine pessimistiske tankegods oppfylt da Olav Ekreheim vekslet inn som nr 11 etter 1.etappe, snaue fire minutter bak lederen Trollelg. Litt langt bak, men fremdelses på skuddhold og en absolutt godkjent etappe av Olav.

Neste etappe var det gullgutten fra fredagen som skulle løpe. Formen fra fredagen var inntakt, og med forykende løping løp Vegard laget opp til 5.plass med beste(!) etappetid. Sterkt av en 2.års junior i kamp mot eldre mer meritterte løpere.

Siste etappen var det sisteårs junior Sindre som løp. Sindre fortsatte den gode trenden og løp laget inn til delt 3.plass med solid løping. Inn på oppløpet var Sindre først, og det så ut som bronsen var i boks. Men de tilreisende Vareggsupporterne fikk hjertet i halsen da de korte beinene ikke fikk opp høy nok frekvens og Frol tok innpå. Sindre klarte på mirkaluløst vis å svare og det hele kuliminerte i et synkronstup av typen supermann av både Sindre og Frol. Om det er armen som teller på målllinjen på stafett er uvisst, men en grasiøs og elegant målgang var det definitivt ikke.

jrnm1

Olav veksler etter 1.etappe. Foto: Niklas Profors

jrnm2

Vegard veksler etter 2.etappe. Foto: Niklas Profors

jrnm3

Sindre i nydelig driv. Foto: Niklas Profors

jrnm4

Bronselaget. Foto: Niklas Profors

/PME


2014-09-07 20:14:00