Bergen Sprint Camp 2014

Bergen Sprint Camp 2014 fikk en pangåpning da Nattsprinten åpnet Norges største Sprinthelg.

Den 5.utgaven av Bergen Sprint Camp fikk akkurat den åpningen løpsleder Niklas profors kunne håpe på.  Været var nydelig for nattorientering i området rundt NHH/Gamle Bergen, stemningen god og arrangementet fløt knirkefritt.   Og våre gode ungdomsløpere slo til og viste at de både er i god løpsform og at sprintteknikken satt godt i de vanskelige løypene.

Kristin Løfgren imponerte oss med å sikre seg en 2.plass i Damenes eliteklasse bak Norges beste kvinnelige o-løper Mari Fasting.  Kristin har gått gjennom løypen på en suveren måte, men klarte ikke å holde samme farten gjennom den vanskelige løypen som Norgeseneren.  Kristine Fjellanger var lenge med og holdt 3.plassen, men kjente nok tempoet etterhvert og falt ned til 4.plass.  Uansett en imponerende start av jentene våre.

I D17-18 fikk vi dagens første dobbeltseier da Ingunn Rognsvåg med sikker og rask orientering var utilnærmelig hele 1,34 foran klubbvenninnen Line Laurantsen.  Line hadde et mer ujevnt løp, men samlet seg til en knallsterk sluttspurt.

I D16 imponerte Constance Storvestre med å hente hjem seieren 33 sekunder foran klubbvenninnen Kårhild Nordstad Husby.  Prestasjonen er sterk siden de begge slo den suverent beste løperen i Norge, Tilla Farnes Hennum, fra Asker.

Kveldens tredje Vareggseier ble en favorittseier da Olav Ekrheim sikret seg best mulig utgangspunkt i H17-18.   I H19-20 fikk vår toppløper Sindre Østgulen Deisz  virkelig noe å bryne seg på, men klarte 3.plass bak trønderesset Trond Einar Moen Pedersli og en svensk løper.

I H16 fikk vi en overraskende disk av favoritten Markus Kjærner-Semb - han hoppet over en post.  Synd, men han kommer sterkere tilbake i morgen!  Men vi har flere sterke løpere.  Stortalentet Kristian Rykkje (14) er en løpsmaskin som knuste til med en finfin 2.plass bak en sterk 16 åring fra Asker.  Styrk gjorde et sikkert løp og sikret 3.plassen - et ypperlig utgangspunkt for morgendagens Bysprint.

I herrenes eliteklasse H21 fikk våre lokale helter det tøft.  Men Erlend Moster Knudsen kjempet seg inn til en 10.plass, skotten Alan Cherry sikret seg 15.plass.  De løpte nok litt for ujevn o-teknisk til å klatre enda høyere.  Og helt til slutt gratulerer vi Kristian løvås med en helt overraskende 3.plass i H40.

I morgen tidlig fortsetter BSC 2014 med Bysprint(Meyermarken) på formiddagen og med klassisk Urb-o sløyfesprint om ettermiddagen(Skansen).  Finalen går søndag formiddag fra Krohnengen skole.

All info finner du på BSC 2014


2014-02-01 19:47:06