10 MILA 2014- Damestafetten

Nå kan du lese om damenes ferd gjennom de svenske skoger!

I år ble det sendt to damelag til den store stafetten 10 mila i Sverige. På grunn av sykdom måtte tre av jentene løpe to stafetter på en og samme dag, noe de tok med et smil og gjennomførte strålende med lite bom! Ingrid, Kårhild, Kristine, Kristiane og Line hadde allerede fått mye erfaring i det svenske terrenget. Kun to uker i forveien var de på treningssamling som forberedelse til 10 mila. For resten av gjengen var terrenget nytt, men heldigvis fikk vi slengt inn 3 gode økter som gjorde alle forberedt og klar til den store konkurransedagen.

Førstelaget bestod av Cristiane Trösse på førsteetappen, så Kristine Fjellanger, Line Laurantsen, Ingrid Løvås og på siste etappe, Kristin Löfgren. På andrelaget hadde Olena Strugalova ansvar for den første etappen, videre fortsatte Constance Storvestre som vekslet med Kristiane Elise Ottesen, så Gunhild Tysvær og sisteetappen stod Kårhild Norstad for.

På førsteetappen var det Christiane Trösse som stod for åpningen, og fullførte med glans, til tross for skade i vintersesongen. Hun kom seg gjennom den 8 km lange løypen i kupert terreng, og passerte vekslingsstreken etter 59:36 min. Selv med litt bom sikret hun laget en fin start og løp inntil 142 plass.

Andreetappen hadde løpssterke Kristine Fjellanger ansvar for, hun passerte hele 68 løpere i løpet av den 8 km lange løypen. Til tross for knallhard konkurranse i sprint dagen før, kunne hun konkludere med at beina føltes piggere enn dagen i forveien! Meget imponerende løp av Kristine, hun løp inn til en fin 74. plass. Dette ga laget et godt utgangspunkt til å klatre seg ytterligere oppover i løpet av stafetten.

Den korte og raske tredjeetappen hadde Line Laurantsen, etappen var drøye 3 km kortere enn de to første etappene. For å holde plassen i denne etappen var høy fart avgjørende, samt god konsentrasjon. Line løp ut som nummer 74, hadde en liten bom på 6 post omtrent halvveis i løpet. Hun klarte å løpe seg opp igjen, og kom inn til veksling etter 35:21 min. Line ga "stafettpinnen" videre til Ingrid Løvås som nummer 75.

Ingrid Løvås skulle ut på den 7,6 km lange 4 etappen. På grunn av god fart og mange løpere i skogen som skulle til forskjellige poster ble det litt bom, men hun holdt plassen og fikk en imponerende sammenlagttid. Hun vekslet etter 61:23 min på eksakt samme plass som hun løp ut som. Godt gjennomført etappe av Ingrid Løvås!

Siste etappen var ikke overraskende Kristin Löfgren sin etappe. Hun hadde som Kristine Fjellanger løpt en knalltøff sprint dagen i forveien, men dette slo ikke ut på formen som var på topp denne dagen også. Den tøffe etappen var hele 9 km lang, og Kristin kjempet seg gjennom i høy fart med særdeles lite feil som vanlig! Kristin skuffer aldri og løp laget opp hele 22 plasser. Da Kristin passerte målstreken løp hun inn til en fin 53 plass, og fikk en varm velkomst i mål. Da var det bare for Kristin å forberede seg på en hard sisteetappe for det andre herrelaget, som hun gjennomførte på imponerende vis: høy fart gjennom hele løypen resulterte i en etappetid som fikk sisteetappeløperen på herrenes førstelag til å rive seg i håret...

Andrelaget hadde 3 løpere som allerede hadde vært ute i konkurranse dagen før, på tross av 6 slitne bein fullførte laget med glans. Olena Strugalova hadde den tøffe førsteetappen, hvor høy fart er avgjørende for å komme inn til en god plassering. Olena imponerte med et så og si bomfritt løp, og kom inn etter 66:49 min og ga stafettpinnen videre til Constance Storvestre.

Constance, som allerede hadde løpt andre etappen på ungdomslaget gjennomførte den 8 km lange løypen på 79:33 minutter. Sterkt av jentene og ta denne utfordringen og gjennomføre to tøffe konkurranser på bare noen timer. Videre fortsatte Kristiane Elise Ottesen, på den raske tredjeetappen. Tiltros for litt bom på første post fullførte hun løpet strålende, og kom inn og vekslet etter 51:26 min og ga stafettpinnen videre til Gunhild Tysvær.

Gunhild løp den 7,6 km lange løypen på 106:35 min, hun hadde nok slitne bein etter konkurranse kun få timer i forveien. Godt jobbet av jentene! Siste etappen stod Kårhild Nordstad for som gikk ut på fellesstart, hun løp laget hele 24 plasser opp og brukte kun 87:38 min på den lange sisteetappen. Til slutt endte laget på en 260. plass, vel gjennomført!

/LL

2014-05-06 20:32:41