Vinterferiesamling i Barbate

Da var vinterferien over og med det også Vareggs vinterferiesamling!

Vinterferiesamlingen holdt i år sted i idylliske Canos de Meca utenfor Barbate på sydspissen av den iberiske halvøy. Varegg stilte mannsterke med hele 19 utøvere på samlingen(dersom vi regner Ivar som en av oss ;D) og med supplering fra 7 fanafolk og totalt over 800 spanjoler, finner, sveitsere, franskmenn, russere, svensker og andre nasjonaliteter. Kan man trygt si at vi fikk ett utrolig høyt sparrings nivå på treningene vi gjennomførte.

De første dagene av samlingen inneholdt også konkurranser mann mot mann og kvinne mot kvinne. Kristin og Kristine dro ned tidligere for å bite ifra seg på Knock-out-sprinten, og med 4. plass til Kristine og 5. plass til Kristin, var det ingen tvil om at det var et godt valg av de to K-ene våre. I herreklassen gikk det litt tråere, der ble Per Harald beste Varegger i prologen på 27. plass ca. 1 minutt bak å kvalifisere seg til kvartfinalen.

            kristine                       

Kristine tok en sterk 4. plass på KnockOuten

Dagen etter var det duket for langdistanse hvor Kristin fulgte opp 5. plassen fra dagen før med en ny 5. plass. Med dette bekreftet hun at hun blir å finne i den absolutte toppen når sesongen går i gang for fullt om en måneds tid.

kristin

                                               Kristin på vei mot 5. plass på langdistansen

På søndag 24. februar var det duket for mellomdistanse og World Ranking Event. Dette var for mange av vareggløperne også den første treningsøkten i Spania. Det var derfor veldig imponerende at vi i de tøffe klassene H16 og D16 hadde Markus, Kårhild, Ingrid og Constance topp 10 av rundt 30 løpere. Det var også godt å se at Vegard kontrollerte seg inn til en 2. plass i H18.

De eldste juniorklassene hadde samme løype som seniorklassene, så på tross av at Sindre, Oskar, Johanne og Ørjan ble topp ti, er det nok rom for forbedringer siden alle var mer enn 14 minutter bak løypevinnerne Goeurgiou og Kauppi. I seniorklassen ble Kristin beste kvinnelige varegger på 8. plass 5 minutter bak, mens i herreklassen ble Per Harald beste bergensrepresentant på 23. plass, 6 minutter bak.

styrk

        Styrk hadde ikke helt dagen på mellomdistansen i sanddyneterrenget i Barbate.

I løpet av resten av samlingen ble det stort sett gjennomført 2 økter per dag, med stor variasjon fra sprintøkter på høylys dag til skogsøkter i den svarteste natt. Vi gjennomførte også en intens 5-kampserie der vi konkurrerte i «Håndklekamp», «snurrestafett», «Halekrig», Olav Lundanes O-Quiz og til slutt jaktstart med «eggstafett». Den prestisjefulle seieren i 5-kampen gikk til lag 5 med Espen Rognsvåg som kaptein, med seg på laget hadde han Oskar, Daniel, Kristiane og Jakob Eikner. All ære til disse!

Alle bildene er hentet fra bildegalleri på www.aom2013.com

2013-03-06 20:12:48