Vareggløpere yppet seg mot landslagsløperne

Varegg har vært vertsskap for ca 250 o-løpere der deltakelsen til Landslaget i orientering satte en ekstra spiss på den fjerde utgaven av Bergen Sprint Camp.  Noen av våre egne løpere benyttet anledningne til å yppe seg mot Norges beste sprintere.

Håkon Westergård lå på 2,plass sammenlagt før dagens Knock-out finaler, men pga en vond hals måtte han trekke seg fra B-finalen og endte opp med en 12.plass.  Sindre Østgulen Deisz var på hugget hele helgen og var aggresiv i dagens finaler.  I semifinalen la han seg i tet ut fra start og med drivende god o-teknikk og upåklagelig fart var han i tet da 2.siste posten  og en blindpost inne i Krinkelkrokvartalet felte junioren.  Dermed ble han plutselig sist i heatet  og måtte bruke de siste kreftene på en B-finale som tross alt ga en finfin 10.plass sammenlagt. Sindre fikk nok en gang markert seg som en uredd og offensiv løper som skal bli vanskelig å hanskes med i årets sesong.

Førsteårssenioren Kristine Fjellanger debuterte i den beintøffe elitedivisjonen blant damene og etter 3 løp var 7.plassen hennes. I Knock-out semifinalen ble tempoet  tøft og med noen småfeil ble det B-finale.  I B-finalen ble det en hard duell med sin nye klubbvennine Kristin Löfgren og Kristine avgjorde til sin fordel etter en god sluttspurt der hun tynte de siste krefter ut av en stiv kropp og sikret 10.plassen foran Kristin.  Kristine tok ytterligere steg i helgen og vil fortsette å presse på i Norgeseliten. Kristin Löfgren er vår nye løper fra Sverige.  Hun er helt i den svenske sprinteliten og lå på en 6.pl sammenlagt etter 3 løp.  Kristin vil definitivt dra nytte av det aktve sprintmiljøet i Varegg,og vi gleder oss til å følge med henne utover sesongen.

Det har vært travle dager for o-gruppen med 4 krevende arrangement i helgen der kvalitet og presisjon i gjennomføring, tidtaking og løypelegging har satt arrangørene på tøffe prøver.  Søndagens bestemannspremie tør vi gi til tidtakersjef Magnus Rogne Halland.   I utgangspunktet er avvikling av doble Knock-out finaler  ytterst utfordrende, og når skriveren sviktet da startlistene for de avsluttende finalene skulle skrives ut viste den unge tannlegestudenten avgjørende lederskap: han tok styring, og smelte til med viktige avgjørelser da det kokte som mest og startklokkene tikket ubønnhørlig mot starttidspunkt for neste finaleheat.  Ellers er det bare å takke den harde kjernen som har stått på hele helgen med 12-15 timers lange dager for å få frem startlister, resultatlister, bilder og rigge/flytte 4 arenaer.  Gode løyper og spennende terreng er selvsagt kjernen i Bergen Sprint Camp og når tilbakemeldingene har vært meget positive så kan løypeleggerne Jørn Woldsdal og Per Haralds Havnen Johansen være fornøyd!  Og sist, men ikke minst takker vi Jan Kocbach for alle hans finurlige kart og løypepresentasjoner og analyser som virkelig får frem hvor avansert moderne sprint orientering er og hva som kreves for å nå toppen.

Og siden gjestene dro fra Bergen og var storfornøyd med årets utgave av Bergen Sprint Camp gleder vi oss allerede til å invitere til sprintfest  neste år.

Kristine Fjellanger viser ryggen til de norske landslagsløperne

2013-02-03 20:38:23