Varegg dominans i Gneist 2-dagers

Med raske løyper i lettløpte Ytrebygda på menyen, var Varegg løperne ikke vanskelig å be. Med 7 blant de 10 beste i herrer senior, i tillegg til samtlige pallplasser i damer senior, viste Varegg at intervallene i Fjellveien gjennom vinteren har gitt avkastning, og at de er i rute til vårens høydepunkt; Tiomila i Sverige.

«Meget raskt og artig terreng. Store deler av traseene går på gamle og nedlagte jordbruksområder» lød PM. Arrangøren hadde sågar fått lov til å sende løperne ut på innmarken til 10(!) grunneiere i området, så alt lå til rette for kilometertider man sjelden ser i tungløpte Bergen.
I Herrer senior stakk ikke uventet hardsatsende Per Harald Havnen Johansen av med seieren. Men Per Harald skal ikke føle seg for trygg under morgendagens jaktstart, for drøye minuttet bak jager hans to mest ivrige disipler: Sindre Østgulen Deisz og Oskar Røen som kapret henholdsvis 2.– og 3. plass under dagens mellomdistanse.

Med tredobbelt Varegg i herrer senior kunne ikke jentene være noe dårligere. Anført av vårt svenske tilskudd Kristin Löfgren, kapret Varegg alle pallplassene også i kvinner senior. På plassene bak Kristin fulgte Johanne Rakner og Anne Kristin Aubert.

Også på ungdomssiden stilte Varegg med løpere i de fleste klasser. I klassene D13-14, D15-16, H11-12 og H15-16 stilte Varegg med våryre løpere. Her utmerket spesielt Mathias Kjærner-Semb seg, med overlegen seier i sin klasse. Flere andre viste også lovende tendenser, Varegg blir definitivt å regne med i samtlige ungdomsklasser denne sesongen.

I morgen, søndag, venter jaktstart basert på dagens resultat for A og B klassene, mens N og C klassene har ordinær start. Med dagens utgangspunkt ligger det an til spennende og tette oppgjør i jaktstarten både i herrer- og damer senior.  Reportasje kommer etter løpet her på Varegg.no. For den som ønsker mer informasjon om løpene kan du ser her.

2013-04-14 07:34:08