Treningssamling i sør

Mens den fornuftige orienteringsløper velger å reise vekk fra snøen til barmark for å trene, valgte to Varegg løpere denne helgen det motsatte.

Fra barmark og flotte treningsforhold i Bergen reiste Ørjan Svaland Aas og Petter Marki til snøfylte Kristiansand (og Birkeland) for å teste formen mot noen av landets beste o-løpere i Kristiansand OK. Det hele startet fredags kveld, med fellesstart og nattorientering i det mange vil kalle det mørke fastland, Aust-Agder. Sammen på startstreken stod løpere med individuelle VM-medaljer, Tiomila seire og Jukola seire så mange at de nesten ikke kunne holde rede på dem. Varegg løperne tok løpet mest som en trening, og lot flere KOK løpere komme foran seg på lista som en hyggelig gest til hjemme løperne. Kart fra løpet finner du her: (http://stoltzen.no/okart/show_map.php?user=petter_46%40hotmail.com&map=1185).

Neste dag var det dagssamling i Furulunden, Mandal, som stod for tur. Første økt var en mellomdistanse i et terreng som innbød til kilometertider man skal se langt etter i Bergen. Begge Varegg løpere fikk en fin gjennomføring, men med en tomansstafett senere på dagen er det ikke til å skyve under en stol at begge sparte litt på kruttet. Kart fra treningen finner du her: (http://stoltzen.no/okart/show_map.php?user=petter_46%40hotmail.com&map=1186)

Ut på ettermiddagen var det duket for tomannsstafett med tre etapper per løper. Varegg gikk ut med et hårete mål om å komme topp seks. Storløperen Ørjan, i ordets rette forstand, ville ikke løpe 1.etappe, på tross av at han kan skilte med tider ned mot 30 tallet på 10 kilometeren samt treningsmengder de fleste av oss kan bare drømme om. Derfor var det opp til undertegnede å forsvare Varegg fargene mot løpere av riktig grovt kaliber (Hans Gunnar Omdal med flere). Det ble som ventet åpnet i frisk tempo, og feltet ble raskt delt da de forskjellige sløyfene gikk ut i forskjellige retninger. Varegg åpnet med en av de lengste variantene, men hang likevel med å kunne veksle inn bare sekunder bak tet lagene bestående av garvede eliteløpere. Ørjan leverte også varene, slik at etter fire etapper vekslet Varegg som lag nr. fire. Mot slutten fikk begge kjenne tempoet, men likevel gikk vi i mål på en fin-fin 6.plass. Kart fra mine etapper finner du her: (http://stoltzen.no/okart/index.php?user=petter_46%40hotmail.com)

Selv om det ikke ble seier, ble Varegg fargene vist frem på en god måte, og spesielt KOK-2 fikk noe å tenke på frem mot Tiomila. De skal ikke bomme mye før vestlandsfanden kommer.

 

2013-04-08 21:03:24