Treningsdag med trøkk

På Kristi himmelfartsdag hadde trener Per Harald Havnen Johansen med medhjelpere stelt istand en treningsdag det luktet svidd av.

At helligdagene skal holdes hellig er noe som ikke praktiserer i Varegg, det kan man helt klart slå fast etter gårsdagens utskeielser. På planen stod tre økter, og dagen ble betegnet som "Crazy day of week 19". Fordi de som ikke er forkjemper for anglifiseringen av  det norskspråk; "Galskapens dag i uke 19".

Første økt 09.00: Intervaller
Første økt på agendaen var intervaller på Skansemyren, nærmere bestemt 15*400m. Skansemyren er kjent blant o-løpere som en "legg dreper", og i dag var intet unntak. 15 drag ble kjørt, hvor siste gikk unna på rundt 60 sekund. Det ryktes at Kasper Valestrand lenge ledet det viktige siste draget, men måtte se seg slått av Per Harald etter å ha pådratt seg en anselig mengde melkesyre. Dette skal ha vært den utløsende faktor til påfølgende tømming av magen gjennom snakketøyet.

Andre økt 13.00: Sprint orientering
Sprintorientering er som kjent blitt mer og mer populært blant dagens unge orienteringsløpere. Varegg har fulgt denne utviklingen og har vært en foregangsklubb på sprinttrening. Derfor var det hard kamp om beinet i løypa som målte 1,7 km. Hvem som vant vet ingen, men fasit etter treningen er at alle fikk svidd av kruttet de eventuelt hadde igjen etter morgenens intervaller.  

Tredje økt 18.00: Langstrekktrening
Mang en bergensboende orienteringsløpers våte drøm har vært å slå sammen kartene over henholdsvis Stendskogen og Ytrebygda til 1, og løpe orientering sammenhengende på dette. Denne drømmen gikk i går i oppfyllelse. Løypa som skulle løpes målte 11 km, noe som bør skremme de fleste når treningen går i Bergen kommune. Denne frykten ble gjort til skamme i det fine terrenget. 11 km gikk unna nesten som i Sverige, og resultatet var en økt forståelse for hvordan man skal løpe langstrekk, i tillegg til slitne bein. Flere stod nok over denne økten grunnet tungt regn rundt sentrum, men enhver som har bodd i Bergen over en viss periode bør vite at om det regner i sentrum er det på ingen måte en garanti for at det regner i Fana. Dette var også tilfellet i går, og vi ble skånet for det verste regnet. Kart fra treningen kan sees her.

Fjerde økt 20.30: Dolly Dimples
Treningsdagen ble avsluttet med pizza på Dolly Dimples. For enkelte kan nok også dette regnes som trening, i og med at tarmsystemet fikk sitt å jobbe med etter å ha fortært større mengder pizza. 


 WP_20130509_001

 /PME

2013-05-10 11:54:12