TIO MILA - lagene presenteres og følges

Varegg stiller med en fyldig tropp til årets første store stafett - den sagnomsuste TIO MILA.  Vi presenterer våre lokale helter og oppsummerer. Lagene presenteres etterhvert utover dagen -så sjekk innom flere ganger. 

alt

  

UNGDOMSKAVELN, START KL 11.30

Siste nytt etter målgang: Det ble dessverre DISK på laget vårt.  Forveksling av kart fra 2. til 3.etappe gjorde at Styrk løp med kart for etappe 2 istedenfor etappe 3.    Men vi trøster oss med at alle løperne gjorde gode løp.  Ingrid var uheldig å vrikke foten og tapte mye tid på det, men fant postene bra.  Kårhild løpte opp laget fra 130. til 114.plass.  Styrk løpte en rask 2.etappe, men det ble altså en god prestasjon med feil kart.  Kim klarte seg bra på 3., og Markus slo til med et stjerneløp på den lange sisteetappen.  Han var f.eks kun 2 min bak Håkon Bjørlo(Halden) som er en av de beste norske 16 åringene.

Forhåndsomtale:

Våre ungdommer skal først ut i det flate og for oss bergensere noe utfordrende terreng sørvest for Stockholm.  Det blir "eksamenstid" i god bruk av kompasset.  God retning, hevet blikk og god forståelse av det flate kurvebildet er nøkkel til en god stafettetappe.  Laget rapporteres i fin form og årets utgave har som mål å slå fjorårets 32.plass, ca 19 min bak det finske vinnerlaget.  

Hva er gafling?: For å spre lagene og hindre at "alle løper etter alle" er løypene gaflet.  Det betyr at lagene skal innom litt forskjellige poster på etappene, men tilslutt har alle lagene vært innom de samme postene.  Da må alle følge med på sin løype og orientere selvstendig - ellers havner de på feil post og må begynne å lete etter sin post.  I stafett gjelder det å ha full kontroll med sin egen post og følge feltet mot sin egen post.  På en ugaflet etappe har alle løperne samme poster.

1.etappe, 4.8km gaflet - Ingrid Løvås(16)

Vi satser på kretsens beste 16-åring på den viktige startetappen.  Hun er kanskje lagets mest sikre tekniker og går aldri på de store bommer.   Selv om det er mange løpssterke 16-årige gutter på startetappen har vi stor tro på at Ingrid vil gi Kårhild et bra utgangspunkt.

.

2.etappe, 3,2km ugaflet - Kårhild Husby Nordstad(15)

Og på denne viktige etappen har vi satt opp nok en sikker o-løper.  Kårhild kom på 5.pl i HL for yngre i fjor og har et godt stafetthode - løper sikkert og smart og gir seg ikke.  

.

.

.

3.etappe, 4km gaflet - Styrk Almeland Bleie(15)(t.v) og Kim Andre Kjenes Haugland(16)

På denne etappen benytter vi sjansen til å stille med to løpere der den første i mål sender laget videre.  Humørsprederen Styrk har vist fin fremgang det siste året.  Har i vår vist god løpsstyrke, ståpåvilje og o-teknikken sitter bedre og bedre.  Kim Andre sin styrke er fart og stayerevne.  Karene vil utvilsomt få kjørt seg og hvis de bare holder kontroll med gaflingene så har vi tro på at de løpssterke karene skal bite godt fra seg.

4.etappe, 5,9km - Markus Kjærner-Semb(15)

Markus har fått den tøffe avslutningsetappen, men vi tror denne etappen vil passe lagets best trente løper godt.  Markus har flere ganger vist at han har den stayerevnen som kreves for å henge med de særs skarpskodde løpere på den lange avslutningsetappen. Markus er ivrig på o-teknisk treninger og har det siste året blitt sikrere, og oppgaven hans blir å henge med det løpssterke feltet og manøvrere seg sikkert gjennom gaflingene.  

- sjekk inn på TIOMILA2013 for å se "Live resultater" eller web sending(betale en liten slant).  Dette er orientering på sitt beste !

.

DAMKAVELN, START KL 14.30

1.etappe, 7.5km gaflet - Christiane Trösse

Christiane er vår mest rutinerte løper på damesiden.  Hun er tysk landslagsløper og har tidligere gjort meget gode startetapper.   Gjør sjelden de store feil.

alt

Siste nytt: Christiane godt fornøyd med etappen, ingen bom bare noen uheldige veivalg.  Og så skulel hun gjerne vært i enda bedre løpsform, avslutter hun.  Vi er strålende fornøyd med at supre utgangspunktet 70.pl og kun 4 min bak.

.

2.etappe, 7.5km gaflet - Kristine Fjellanger

Førsteårssenioren har hatt en god treningsvinter og har nok farten inne.  Hun er fremdeles noe urutinert i diffust, svensk terreng, men har en herlig evne til å kjempe seg gjennom tøffe stafettetapper.

.Slik gikk det: Kristine med kanonetappe: løp laget opp til 43.pl og tapte kun litt over 3 min til teten.

.

.

3.etappe, 5.5km ugaflet - Johanne Rakner

Junioren Johanne er lagets yngste løper.  Styrken hennes er god løpskapasitet og hun er etterhvert blitt en dreven stafettløper.  På en ugaflet etappe kan hun virkelig hente opp mange lag.

.Slik gikk det: Imponerende innsats fra Nordnesjenten.  Luktet på 36.pl, men det ble tøft på slutten og kjempet seg inn til utrolige 44.pl.  Det har vært høyt tempo så langt fremme så hun har virkelig fått kjørt seg.  Tapte ca 7 min til raske seniorløpere.

.

.4.etappe, 7.5km gaflet - Merla Kubli

Merla er vår studentløper fra Sveits.  Hun er en erfaren stafettløper og er etter sigende både sikker og rask.  Spennende å se hva hun får til i svensk terreng.

.Slik gikk det: Merla fikk en tung dag i skogen.  Formen var ikke god nok og da ble det også tungt å finne postene i det diffuse, flate terrenget.  Hun sendte Kristin ut som 83.lag og tapte 24 min.  Slik er stafett - det er ikke alle som har klaff.

.

.

4.etappe, 9.5km gaflet - Kristin Löfgren

Kristin er på topp svensk damenivå og har flere sterke plasseringen i svensk eliteorientering.  Det er en krevende etappe, men hun behersket terreng og kart så det er bare spørsmål om vårformen er god nok til å jage på i feltet og plukke plasser.

Slik gikk det: Et ord helt først: IMPONERENDE!! Kristin skulle kjempe mot verdens beste o-løpere på den 10,4 km lange etappen, og i Vareggdebuten slår hun til med tidenes opphentning på sisteetappen når hun kun taper snaue 4 min til teten og kapret 52.pl for Varegg.  Det er en solid rekord fra fjorårets 98.pl.  Analysen ser dere her.

Vi gratulerer hele laget med strålende innsats!




Vårt kombinerte lag: Varegg/Fana/Gneist sikret seg en 206.plass.  De har dermed gjennomført med stil og vi tror alle på laget har fått seg en fin opplevelse i den flotte svenske skogen selv om de nok synes løypene var lange og vanskelige. Kanskje noen barrierer er brutt i helgen.  Stå på damer!  Analysen ser dere her.

10MILA-KAVELN, START KL 22.15

Årets mål for herrene er å slå fjorårsresultatet der laget endte på 113.plass.  Vi har et jevnt lagt og hvis alle presterer opp mot sitt beste så er vi spente på hvor langt det rekker i årets tøffe konkurranse.

Siste nytt fra Magnus kl 21.00
Kristine oppsummerer sitt løp (omtrent) slik: kom godt ut, hun hadde høy fart og fikk heng i en god gruppe. Ikke noe bomming å snakke om, kun nøling inn i få poster. Litt etter midtveis gikk gruppen på en bom, da forserte Kristine "10-15" løpere. Hun følte seg ikke helt på topp fysisk, men hadde ikke problem med å henge med gruppen. Hun er fornøyd med etappen.
Litt mer flåsete nyheter: gutta har begynt å roe seg, noen sover, mens andre lader opp på egne, kreative måter. Ørjan "kjempen fra Birkenes" Aas sverger til potetgull, Vegard skjerper konsentrasjonen med mobilspill, og Sindre prøver på sin nye sports-BH, som skal holde hodelyktbatteriet. Hva som er best oppladning, har vi ikke klart å bli enige om. Forøvrig har Petter Marki ved flere anledninger forsøkt å sovne ved å hypnotisere seg selv med en blinkende hodelykt, uten resultat.

Siste nytt etter målgang søndag formiddag: Vi gratulerer våre tapre løpere med solid klubbrekord: Oskar løpte laget inn til 56.pl og senket dermed den tidligere klubbrekorden fra 107.pl.  Vi har ikek alle detaljene rundt hver enkelt prestasjon, men utifra tidene og "tid etter teten" så bør alle løperne være godt fornøyd.  Noe småbommingen har det vært - og noen har sikkert gått på en smell på de særs vanskelige nattetappene eller glidd feil i den helt flate terrenget på dagetappene.  Men det må vi regne med.  Til neste år må målet være å senke rekorden ytterligere.   Detaljert analyse finner du her:

Kombilaget Varegg/Fana ga oss også ny rekord for 2-laget.  Ørjan Svaland Aas imponerte oss med en fin avslutningsetappe og løftet laget fra 192.pl til 177.pl.   Også på dette laget var det jevnt over god løping.  Vi må bare innse at de beste løper fryktelig fort og da blir det fort store tidsdifferanser.  En ekstra honnør til kraftbunten Magnus som var slakk hele lørdagen, men som likevel kjempet seg gjennom en 13,6km lang nattetappe.  Vi takker også Fanaløperne for deres gode bidrag: Espen Rognsvår(1.), Anders Daltveit(Långa), Olav Ekrheim , Stian Solheim. og Jakob Eikner.  detaljert analyse finner du her.


1.etappe, 13.5 km gaflet - Sindre Østgulen Deisz

Sindre er etterhvert blitt en rutinert startløper for oss.  Han er løpssterk, liker å kjempe i felt og har en egen evne til å komme seg frem i feltet.  


2.etappe, 8,1 km gaflet - Vegard Jarvis Westergård

Vegard er lagets yngste, men han har vist gode natt-o takter i vinter.  Han er tent på oppgaven og har lovet å henge på så godt han kan.  Har vært småskadet og har nok ikke toppformen inne.

.

.

.

3.etappe, 13,6 km gaflet - Per Harald Havnen Johansen

Lagets beste løper som er en god nattløper og som er i rimelig god form selv om en skade i vinter satte han noe tilbake. En utpreget fighter som aldri gir seg og som er et godt forbilde.  Som trener har han gjort et godt forarbeide med laget.

.

.

4.etappe, 17,9 km ugaflet - Espen kristiansen

En meget løpssterk herre som har trent godt i hele vinter.Oppgaven på den ugaflede monsteretappener å henge med i feltet til krampen tar han.  Er lagets humørspreder som nok klarer å dempe spenningen i det unge laget.

.

5.etappe, 10,7 km gaflet - Petter Marki

En av våre nye løpere som har markert seg positivt i vinter.  Han går på Sjøkrigsskolen og liker de tøffe nattetappene.  En sikker tekniker som vil holde en fin fart i det raske terrenget.

.

.

6.etappe, 10,8 km gaflet - Niklas Profors

Vår kjære gamle-trener henger fortsatt med.  Han er dreven i svensk terreng, bommer lite, men vi setter et lite spørsmålstegn med om vårformen er kommet allerede nå.

7.etappe, 6,9 km gaflet - Per Ola Ottesen

Per Ola Ottesen fightet veldig bra sist helg i Østfold og ble belønnet med den raske dagetappen på 6,9 km.  Vi har god tro på at formen er enda bedre denne helgen.

.


8.etappe, 13,4 km gaflet - Jonatan Rosengren Drake

Jonatan er et gammelt stortalent fra Sverige, så vi stoler på at han skal orientere seg sikkert gjennom Stockholmsterrenget som han kjenner godt.  Kan tenkes 13,4 km blir vel tøft for den sympatiske svensken.

.


9.etappe, 9.6km gaflet - Daniel de los Rios

Vår spanske joker!  Pga en skade i vinter har han ikke fått vist seg skikkelig frem i vår, men vi vet han er en rask løper, god på retningsløping så vi har tro på at Daniel skal kunne løfte laget noen plasser.

.


10.etappe, 15.5 km gaflet - Oskar Røen

Sisteårsjunioren er satt på den lange og krevende sisteetappen med god grunn: han er en av laget best trente løpere - liker lange løp og er etterhvert blitt bra i svensk også.  Har fått gode tips av faren Arild som løpte i samme skogen i 1981.  Oskar er dermed godt forberedt for den store utfordringen en 15 km i høyt tempo er.








2013-05-05 18:29:36