Sterk avslutning på Pinseløpene

På siste dagen slo vi til med nesten to seire.  Ragnhild vant D11-12 og Vegard fikk fullklaff i H17-18

Seieren til Ragnhild var klar klar da hun ble klokket inn 55sek foran nr 2, men Vegard kom i realiteten på 2.pl siden han med en litt for dårlig spurt ga fra seg seieren på oppløpet og tapte en gjev førsteplass med ett fattig sekund.

Gårsdagens D11-12 løype var vel noe av det lengste og vanskeligste vi har sett på lenge.  Løypen krevde god kart-og terrengforståelse og kompasset måtte brukes flittig.  Og i en slik løype klarte Ragnhild med stødig orientering å ta seg gjennom såpass bra at det holdt til en klar seier.  Vi er mektig imponert og gleder oss til å se hva Ragnhild kan få til fremover.

.

.-

.


Vegard slo hardt tilbake etter søndagens middelmådige løp og leverte på øverste hylle slik vi liker å se Vareggløperne: stødig orientering og jevn fart.  På mellomdistanse er det mange poster så postarbeid er avgjørende for suksess og det var akkurat den oppskrften Vegard klarte å følge.  Vegard vant kun et strekk og det var til 3.posten der han etter en rolig start plutselig var nr 2 i feltet siden alle hans argeste konkurrenter gikk på en smell.   Først på 2.siste post er han i teten med 8 sekunder på Vegard Rønning Huber (Hamar), men Huber gir alt på slutten og gjenvinner 1.plassen på de aller siste metrene inn mot mål.

En annen kar som reiste kjerringa var Sindre Østgulen Deisz.  Han manøvrerte seg så trygt og raskt gjennom løypen til H19-20 at det holdt til en oppmuntrende 5.pl kun 1 min 18 sek fra 1.plassen.  Han lå lenge på 3.plass, men en 1 minutts sleiv på 2.siste post kostet han 2 plasseringer.  Oskar Røen klarte seg også bra i går, men kjente nok kjempeløpet fra dagen før og kjempet seg i mål på stive bein til en 6.pl i det sterke feltet.  Strekktidene viser at det var jevnt.

Våre fire løpere som har prøvd seg i VM kvalifiseringsløpene klarte seg mye bedre på Mellomdistansen.  Håkon leverte nok en gang et godt løp og kapret 15.plassen i selskap med de beste norske løperne, 3.57 bak vinner Anders Nordberg.  Han får en litt rufsete start, men finner flyten på slutten og klatrer fra 28.pl etter 10 poster (av 20) til 15.pl.  Kanskje 90 sek i tidstap.  Per Haralds mellomdistanse blir noe ujevn der han ikke helt får til den nødvendige flyten, men klarer en 30.pl, nesten 8 min bak vinneren.  Niklas orienterer bra og gjør ingen store feil, men taper for mye på løpingen i det veldig raske terrenget.  Og Kristine var mye mer fornøyd med dagens løp der hun finner frem en mye bedre flyt og er 9 min 47 sek bak suverene Mari Fasting i mål.  "Jeg taper for mye på løpingen, og de beste orienterer nok mye fortere enn meg på en hektisk mellomdistanse med mange poster", oppsummerer Kristine.

Resultatene kan granskes nøyere her.

Og dagens blinkskudd (noe uklare, men løperne kommer fort på fotografen!) ble:

alt

Erlend in action ut fra sisteposten

alt

Kårhild ut fra sisteposten i fint driv etter et godt løp o-teknisk, men mangler litt på løpsformen til å nå topp-3 plassering.

alt

Per Øyvind (far til Kårhild og Eirunn) likte seg godt i det flate og flotte terrenget.

alt

Eirunn imponerte med å klare den vanskelige D11-12 løypen.

alt

Og her sitter Vegard og gremmer seg over de tapte sekundene i spurten!

alt

Markus, Jan og Kårhild diskuterer løpet til Markus.

Og dagens kjekkasbilde  ble helgens formløper, Oskar:

alt


2013-05-21 19:16:43