SPRINTSAMLING I ITALIA

Johanne, Jørn og Kristine har vært på en ukes treningssamling i Italia.

De første 4 dagene på MOC Sprint Camp gikk med til 5 utfordrende sprintøkter. Terrenget varierte fra detaljerte parkområder der høy fart gjorde det vanskelig å unngå feil, til ekstreme historiske bysentrum med trapper og smug så trange at de fikk oss til å lengte til Skansen Brannstasjon. Hver kveld var det felles analyse av veivalg og strekktider slik at man fikk lære av dagens feil. Resten av dagene brukte vi til rolige restitusjonsøkter på skogskart, tøying, pastaspising (minst to ganger om dagen) og enda mer analyse.

Torsdag fikk Kristine og Johanne prøve seg i en morsom og teknisk sprintstafett med verdenseliten på plass. 2 løpere på hvert lag løp 2 etapper hver, og Sverige 1 vant foran Sveits 1 og Norge 1. Resten av resultatene fra denne MOC-prologen ser fortsatt ikke ut til å være klare, men vi er ganske sikre på at Varegg-jentene ble nest beste norske lag.

I helgen fikk vi nok en gang måle oss mot toppnivået i våre klasser da Mediterranean Open Championship i mellomdistanse, langdistanse med fellesstart og sprint ble arrangert. Resultatene tyder på at all sprinttreningen også har gitt utbytte i skogen. Johanne tok 6. plassen sammenlagt i W20 ( av 30) og Kristine ble nr. 18 av 55 i W21. Jørn fikk sitt høydepunkt på den avsluttende sprinten i Matera der han ble nr. 2, bare slått av Mr. Orientering (2 x verdensmester Jörgen Mårtensson).

Vi tar med oss mye nyttig erfaring og litt ekstra selvtillit inn mot sesongstarten!

0000-00-00 00:00:00