Sindre Østgulen Deisz med sterk sesongdebut

Sindre har vært på landslagssamling i Tsjekkia og avsluttet påskeleiren med sterk innsats i Prague Easter 2013.  

Etter 3 konkurranser kapret Sindre en flott 4.plass der han kun ble slått av fire andre norske juniorer som er på landslaget.  Sindre er ikke med i landslagstroppen, men siden han lurer like bak har han fått være med på denne viktige samlingen der de har trent i VM relevant terreng.

På åpningsdistansen (Mellom 4,8km) var farten god, litt småbom, men tapte kanskje mest tid på noen dårlige veivalg på de avgjørende strekkene.  Men det holdt til 4.pl og ca 3 min 21 sek bak Borger Melsom (Norges beste junior) på 1.pl

På langdistansens 7,4 km var beina tunge, det ble noen større bom og nok en gang var det noen viktige veivalg som ikke satt som de skulle i det steinete og grovformasjonsaktige terrenget.  Og da ble det hele 9 min bak vinneren og en sur 16.plass.

Men på jaktstarten var Sindre igjen på hugget.  Han hang godt med i gruppen sin, og i den siste 2/3 av løypen lå han og var offensiv med god orientering.  Helt mot slutten klarte han å tilrive seg en luke på et kortere veivalgsstrekk som hold inn til 5.pl totalt.  På selve jaktstarten ble den gode løpingen belønnet med en 3.pl, kun 37 sek bak en tysk landslagsløper.  Og med den råsterke Raumarløperen Håvard Haga på 2.pl fikk Sindre dermed vist seg bra frem for landslagstreneren.

Det er litt vanskelig å gjengi terrenget på en god måte, så vi gjengir arrangørens beskrivelse på engelsk:  Sandstone area. Rugged terrain with deep as well as shallow valleys, rocky ridges, rock and boulder formations, nice pine and mixed forest (generally good runability).  Med andre ord et krevende terreng som setter store krav til nøyaktighet, god terrengforståelse og evne til å velge de gode veivalgene i et virrvar av formasjoner, kampesteiner og kløfter.

Sjekk Prague Easter 2013 for mer analyse.

Fra orientering.no har vi sakset følgende : http://www.orientering.no/nyheter/Sider/-%20Har%20tatt%20store%20steg.aspx

(alle bilder fra NM uken i Maridalen, Oslo/Nydalen)

2013-04-01 21:29:41