Prisdryss på juleavslutningen

Tradisjonen tro samlet rundt 80 Vareggløpere seg til juleavslutning med orienteringruppa.

Lokasjonen til festivitasen var i år Lerøys lokaler. Med klubbmesterskap tidligere på dagen, var det med god samvittighet folk benket seg til et bedre måltid i regi av Karin, som nesten egenhendig hadde disket opp mat for enhver smak. Etter obligatorisk kaffe og kake var det klart for den årlige prisutdelingen, der det var kategorier for både det ene og det andre, så sjansen for og ikke dra tomhendt fra stedet var absolutt tilstede.

Årets priser ble fordelt som følger:

Årets mest fremgangsrike rekrutt: Martin Thomassen. Martin ble tildelt prisen på bakgrunn av sin stabile og gode treningsinnsats over lengre tid. Det hele kulminerte i et storløp i Kristisand Dyrepark under årets o-festival. Ikke den verste plassen å gjøre et godt løp.

Årets rekrutt: Matias Kjærner-Semb. Mathias er vel rent teknisk en rekrutt å regne, men med den løpskapasiteten som han fremviser skulle man fort tro noe annet. Uansett en fortjent pris til en av Vareggs mest aktive løpere.

Vandrepokal 18 år og oppover: Ørjan Svaland Aas fikk til sine store overraskelse årets pris i denne kategorien. Ørjan som har vært et friskt pust i Varegg etter at han byttet over til de blå-gule vinteren 2011 fikk prisen på bakgrunn av sitt alltid gode humør, store engasjement og ikke minst de veldimensjonerte treningsmengdene han legger ned.

julebankett_1

Vandrepokal jenter 13-18 år: Ikke helt uventet var det Ingrid Vrålstad Løvås som vant årets pris. Ingrid har vist seg som den beste i D15-16 løperen i kresen denne sesongen. Hun kan i tillegg vise til bra resultater nasjonalt. Det er ingen grunn til å tro at fremgangen vil stoppe med det første. Det ryktes om treningsmengder opp mot 16 timer/uka etter at hun begynte på Tertnes toppidretsgymnas.

Vandrepokal gutter 13-18: Vegard «snapchat» Jarwis Vestergård har fått et virkelig løft denne sesongen, både i høyden og i resultater. Flere gode prestasjoner på stafetten, og ikke minst under høstens Natt-NM gjorde at prisen ikke kom helt uventet på unge Westergård.

Årets poengslukere: Mathias Kjærner-Semb og Kårhild Nordstad Huseby var de to i klubben som sanket flest poeng totalt under årets pokalkamp, som Varegg forøvrig vant suverent. Begge med over 40 poeng på samvittigheten.

Årets pokalkjempere: De som har vært med på samtlige 6 pokalkampløp fikk en velfortjent påskjønnelse. Disse var Ingrid, Kårhild, Agnes Lehmann og Maria Thomassen.

Kåre Hålands vandrepokal: Magnus Rogne Halland mottok kveldens kanskje mest prestisjefulle pris. Prisen går til de som tar i et ekstratak for klubben, og dette har Magnus gjennom en rekke år gjort til gangs. Oppmann herrer, fotoansvarlig Stoltzen, tidtakeransvarlig BSC er bare noe av det Magnus har hatt ansvaret for inneværende år. Alt dette i kombinasjon med et tøft tannlegestudiet står det stor respekt av.

Ta sats prisen: Statuttene til denne prisen er ikke skribent bekjent, men mye ligger vel i navnet. Prisen går til en som tør å prøve noe nytt, og går helhjertet inn for det. Prisen gikk derfor til Mikkel som for ikke lenge siden begynte å løpe for Varegg. Med stor treningsiver og et talent for kartlesing har Mikkel vært et friskt pust i rekruttgruppa etter at han begynte.

Familieprisen: Årets familie ble familien Thomassen, med Wenche og Pål i spissen. Thomassen klanen har nylig kommet inn i orienteringsmiljøet men har allerede tatt på seg dugnadsarbeid og er viktige bidragsytere i klubben, med blant annet Pål som rekruttsjef.

Årets pasient: Per Harald Havnen Johansen fikk det «kjedelige» prisen som årets pasient. Per Harald fikk seg en «Trøkk 16» under Night Hawk i august. Et ublidt møte med et tre førte til en kraftig hjernerystelse. Per Harald har slitt lenge med skaden, men skal begynne treningen for fult igjen etter nyttår.

Årets stafettkriger: Kristen Løfgren fikk fortjent prisen som årets stafettløper. Med sugende sisteetapper både på Jukola, Tiomila og 25-manna har hun vist seg som en løper man ikke skal kimse av.

Årets signeringer: Varegg er en levende klubb, fra nesten ingenting i den spede start for ikke så alt for lenge siden, til den beste klubben i hele Vest-Norge. Aktivitet kommer av ikke av seg selv, og vi trenger folk på treninger og løp med humør og engasjement. Årets nykommere i Vareggdrakta er Alan Cherry, Statoilansatt fra Skottland, og Line Laurantsen som tidligere løp for Gneist.

Årets spurter: Kasper «One run wonder» Valestrand ble årets spurter. Ikke for de rå avslutningene sine, men for de mange overmodige åpningene. Kasper som kan skilte med en 2.plass fra et Norgescupløp i Moss er bedre trent i år enn på lenge, så håpet er at han vil kunne få vist spurten sin også på siste halvdel av løypa i sesongen som kommer.

Årets speakere: Speakeren er en viktig faktor til den magiske stemningen som finnes i målområdet på toppen av Stoltzen under Stoltzehelgen. Spekaere Ivar Hostad og Carl Eilert Macody-Lund fikk derfor en fortjent påskjønnelse for eksemplariske innsats under årets Stoltzen.

dsc06899

Den særdeles vellykkede kvelden ble avrundet med Quiz i regi av Kasper og Øyvind, samt film laget av Magnus fra blant annet Jukola.

Takk til alle som var med å hjelpe både før, under, og etter arrangementet!

/PME

0000-00-00 00:00:00