Ny orienteringstrener i Varegg

Fra 2. september var vår nytilsatte orienteringstrener Vyacheslav Mukhidinov (heretter “Slava”) med familie på plass i Bergen og begynte arbeidet med å videreutvikle klubben på det sportslige plan.

 

Det er utfordrende å utvikle våre ungdommer til et godt kretsnivå (og hindre frafall), og enda mer krevende å få våre løpere til å hevde seg på nasjonalt nivå.  Orientering krever skolering og en god trener er en nødvendig ressurs for å få til denne prosessen.

Slava vil ha det overordnede ansvaret for klubbens treningsopplegg gjennom vinteren, og vil ha et spesielt ansvar for personlig oppfølging av våre mest satsende løpere.  Årets sesong har vist at våre løpere har tydelig potensiale løpsmessig (kapasitet og teknikk), så samarbeidet med Friidrettsgruppen vil bli utvidet.  Vi håper derfor at treneren også kan bli en ressurs for Friidrettsgruppen.

Slava er 37 år og tidligere landslagsløper fra Ukraina med gode plasseringer i VM. Hans beste plassering er 5.pl i VM på hjemmebane i 2007 på Langdistansen! På World of O sin løperpresentasjon kan en lese mer om Slava.

Han har de siste to årene bodd i Kristiansand, hvor han har løpt for og hatt treneroppgaver for Kristiansand Orienteringsklubb (KOK), en av verdens fremste orienteringsklubber. Han har videre erfaring fra O-forbundet i Ukraina hvor han blant annet jobbet med organisering av arrangement.  Hans formelle utdannelse har han innen kroppsøving/aktivitetsledelse av ungdom. Slava forstår og snakker norsk, og arbeidsspråket i alle sammenhenger med Varegg vil være norsk.

Vi ønsker Slava, hans o-kone Lena og deres lille datter Sofia på 8 måneder velkommen til Bergen og Varegg og håper de vil finne seg vel til rette og trives. Vi oppfordrer alle medlemmer til å bidra til å gjøre oppstarten for vår nye o-familie best mulig.

Sportslig Utvalg Orientering ved Mette, Owen, Jan og Kristian

2013-09-08 17:06:23