Ny klubbrekord for herrene i Tiomila!

Etter 10 etapper og over 12 timer løping kom Vareggs herrer inn til en flott 56. plass i den sagnomsuste Tiomila.

I et felt med over 330 lag, og med en tidligere klubbrekord pålydende 107. plass har Vareggs herrer grunn til å være fornøyde med helgas resultat.

1. Etappe Sindre Østgulen Deiz
Sindre er etterhvert blitt fast åpningsmann i for Varegg i de store stafettene. Også i år leverte han varene og var fint med inn på en 88.plass. Dette er en meget akseptabel plassering med tanke på at mange lag som mangler 10 jevne løpere setter sin beste løper på 1.etappe. Sindre var selv fornøyd med løpet i det vanskelige terrenget og mener selv han var førstemann på 1. posten i sin gaflingsvariant.

2. Etappe Vegard Jarvis Westergård
Lagets yngste løper vokste med oppgaven og løp laget opp til en 77. plass. Vegard hadde aldri problemer med å henge med gruppen sin, og der andre bommet seg bort holdt Vegard hodet kaldt  å kunne løpe inn til 63. beste etappetid.

3. Etappe Per Harald Havnen Johansen 
Lagets beste løper med 37. beste tid på sin etappe. Per Harald kan melde om noe dårlig løping i starten som resulterte i 4-5 min tidstap, men etter han selv tok kommandoen i feltet gikk det unna og oppover i feltet. Per Harald løp laget opp til en 50. plass. 

4. Etappe Espen Kristiansen
Med en løpskapasitet  som de fleste bare kan drømme om var Espens oppgave enkel og klar på den ugaflede "långa natten": Heng med puljen din inn til veksling. Og dette gjorde han. Etter løpet uttalte han at han følte seg pigg og gjerne kunne løpt både fortere og lengre, noe som lover godt til senere stafetter der Varegg eventuelt er enda lengre fremme. Espen vekslet som nr. 52 med 81. beste etappetid.

5. Etappe Petter Marki Erichsen
Siste nattetappe var det Varegg.no sin utskremte som fikk æren av å løpe. Løpet ble ikke som jeg hadde forestilt meg og jeg fikk løpe største delen av etappen alene. Første halvdel fikk bra, men etter som det ble lysere og lysere rant kreftene ut, og et tynt treningsgrtunnlag fikk konsekvenser. Mot slutten ble det 3-4 min bom,  men klarte å unngå de store smellene. Jeg vekslet inn som nr 50 med 73. beste etappetid. Kart med med veivalg finnes her.

6. Etappe Niklas Profors
Teknikeren Niklas fikk vist hva han er god for i hjemlig terreng. Vår svenske gamle-trener løp et stabilt og bra løp og fikk ut det han var god for i en teknisk krevende løype- Niklas vekslet inn som nr. 54 med 79. beste etappetid. 

7. Etappe Per Ola Ottesen
Løpssterke Per Ola fikk løpe den ugaflede 7. etappe på snaue 7 kilometer. Denne oppgaven løst han med glans, og løp laget opp til en 50. plass med 52. beste etappetid. Litt mer o-teknisk trening på Per Ola så kan han bli en av de aller sterkeste juniorene i Norge!

8. Etappe Jonatan Rosengren Drake
Draken var på hjemlige trakter og var klar for å vise hva han var god for i svensk terreng. Det ble desverre endel bom innledningsvis, men Jonatan tok seg fort sammen å kunne veksle laget ut på en 60.plass med 129. beste etappetid. 

9. Etappe Daniel Martin de los Rios
Vår spanske venn er bedre venn med kompasset enn brakebuksene, og dette viste seg også under tiomila. Med god individuell løping løp han laget opp til 57. plass med  54. beste etappetid.

10. Etappe Øskar Røen
Ankermann var Oskar Røen. Oskar som er en av Vareggs sterkeste løpere levde opp til utfordringen. Med stabil og god løping løp han laget inn til en 56. plass, med 66. beste etappetid, soleklar ny klubbrekord!

Et mål på hvor bra våre løpere gjorde det er at KOK 1, som ifjor kom på 2. plass i stafetten og har vunnet to ganger tidligere, tok oss igjen først på 6. etappe. KOK 2 med flere langdslagsløpere fra forskjellige nasjoner på startstreken fikk også grundig stryk av Varegg. Neste stafett er Jukola som går av stabelen medio juni. Også her går Vareggs herrer for ny klubbrekord!

stemning2-540

/PME

2013-05-07 15:03:59