Norgescup orientering i Østfold

I strålende sol og nydelig terreng leverte Varegg løperne jevnt over gode resultater i årets første Norgescup.

«Tillit er bra, men kontroll er dog best» uttalte en tidligere statsleder som avgikk med døden i 1953. Det var med dette prinsippet i bakhodet at trener Per Harald Havnen Johansen samlet troppene til møte før løpet. En grundig gjennomgang av PM, med påfølgende kontrollspørsmål gjorde at Vareggløperne gikk til start med et klart bilde av hvordan de skulle tukte Østlendingene på hjemmebane.


Og formaningene ser ut til å ha hjulpet, for Vareggløperne leverte jevnt over god innsats.

I den kanontøffe H21E med over 140 deltakere var Per Harald best med en 25.plass, et løp litt under par men fortsatt nok til å bli beste Vareggløper. Ikke langt bak fulgte resten av kobbelet av Vareggløpere. Etter 45 min orientering skilte det utrolig nok bare 3 sekunder mellom våre to svensker, Jonathan Rosengren Drake og Niklas Profors i favør Jonathan, som begge løp jevnt over gode løp.

Et annet spennende oppgjør var i H15-16 mellom de to erkerivalene MarkusKjærner-Semb og Styrk Almeland Bleie. Styrk gikk hardt ut i forkant av løpet og forventet seier. Dessverre fulgte han ikke opp store ord i forkant med handling i skogen, og Markus kom seirende ut av den interne duellen, til Styrk sin store skuffelse.

I H18-19E stilte Varegg med tre løpere. Oskar Røen, Per Ola Ottesen og Sindre Østgulen Deizs. Når alle var kommer i mål skilte det ikke mer enn 30 sekunder dem imellom. Spesielt Per Ola har grunn til å være fornøyd med løpet. Med en 18.plass i den tøffe klassen la han inn en solid søknad til 1. laget på Tiomila.

Blant jentene utmerket Ingrid Vrålstad Løvås seg. Ingrid som viste meget gode takter under tirsdagens pokalkamp løp inn til 10.plass i sin klasse, med Constance Storvestre også fra Varegg ikke langt bak

Man må heller ikke glemme veteranene. Tidligere storløper Sverre Ottesen viste glimt av gamle takter og kunne si seg svært godt fornøyd med dagens løp. Det samme kan Kristian Løvås som med solid løping den siste tiden seiler opp som en kandidat til en reserveplass på Tiomila laget.

I morgen står jakstart for ungdom-, junior- og elite klassene basert på dagens resultater for tur. Med dagens resultater ligger det an til flere tette oppgjør mellom Vareggløperne, vi gleder oss til i morgen.

/PME

?alt

Ørjan Svaland Aas ved arenapassering lørdag - fint driv på den blide sørlendingen


2013-04-29 17:39:59