Norgescup dag 2

Etter jevne resultat igår, var det med høye ambisjoner at Vareggløperne  dro til samlingsplass for jaktstart og Norgescup.

Arenaen for dagens dyst var Askim, ikke langt unna grensen til broderfolket i øst. På menyen stod langdistanse og jaktstart basert på gårsdagens resultat. Terrenget var av arrangør beskrevet som lettløpt med svak kupering, noe som viste seg å stemme.

I den beryktede H21E der menn blir til mannfolk gikk Per Harald Havnene Johansen ut først, som nr. 25. Per Harald løp et jevnt løp og kom i mål som nr. 25, men da brikken skulle leses av manglet stempling på 9.post, og Per Harald ble dermed dårligste Vareggløper i klassen. Lengre bak i feltet fulgte undertegnede, Jonathan Rosengren Drake, Niklas Profors, hvor jeg startet to minutter før svenskene. Etter en i overmåte hard start ble jeg løpende alene og Niklas og Jonathan kom i fatt på 9.post. Derifra og inn ble det et voldsomt internt oppgjør. Niklas ble første offer for farten og måtte slippe like før runding, mens undertegnede kjempet ned Jonathan på den siste kilometeren, slik at undertegende kan kalle seg beste Vareggløper i den 12,5 km lange løypen. Ørjan Svaland Aas løp også i denne klassen, men med et heller dårlig løp i går gikk han ut langt bak. Likevel fikk han til et bra teknisk løp, og reiser tilbake til Bergen med fornyet tillit.

I D15-16 stilte Varegg med hele 4 løpere. Best ble Ingrid Vrålstad Løvås som løp seg opp fra 10.plass til en flott 8.plass. Litt lengre ned på listen fulgte Constance  Storvestre på en 18.plass, Gunhild Stuland  Tysvær på en 22.plass og Kårhild Husby  Nordstad på 27.plass. I D17-18E var Kristiane Ottesen med og fikk en fin tur i Østlandsskogene. I eldre juniorklasse, D19-20, viste Johanne Rakner flotte taker og gikk inn til en sterk 7. plass, noe som gir en pen sum norgescup poeng i sekken. 

I D21 løp Kristine Fjellanger (bilde) og Christiane Trosse. Sistnevnte ble desverre disket, mens førstnevnte løp et løp på det jevne, men hun har mer kapasitet inne.

I H15-16 stilte Varegg med to løpere. Også idag var Markus Kjærner-Semb best av Vareggløpere, selvom Styrk Almeland Bleie ikke var langt bak.

I H17-18 løp Vegard Jarvis Westergaard (bilde) inn til en 17.plass. Selv var han særs godt fornøyd med egen o-teknisk innsats, men beina kunne gjerne vært bedre. Som førsteårs junior har konkurransen for Vegard hardnet, men Vegard har definitivt nivået inne og alt ligger til rette for at han følger i sine brødres fotspor. I H19-20 var Sindre Østgulen Deisz best av Vareggløperne med en 13.plass, ikke langt foran Oskar Røen og Per Ola Ottesen som kom på henholdsvis 17- og 19 plass. Vi skal heller ikke glemme Mathias Kjærner-Semb som har løpt gode løp i helgen, han vil vi definitiv få se mer av i tiden fremover.

I skrivende stund sitter vi på Oslo Lufthavn Gardemoen og venter på flyet til Bergen. Kart blir studert, trening blir diskutert, vi begynner å bli klar for Tiomila!

/PME

alt

TUK-sjef kristian Løvås var godt fornøyd med helgen.  Mange løpere viste gryende TIO form, og han selv har presset ungdommen til det ytterste med å løpe såpass bra at trener Per-Harald måtte gå en ekstra runde ift den siste plassen på førstelaget til TIO-MILA.

 

 

 

2013-04-29 17:48:14