Nordisk Mesterskap 2013 (miliært)

Bronse til Per Harald under Nordisk Mesterskap for de militære i Oslo.

Fredag, kortdistanse

På fredag gjennomførtes kortdistansen på Gullhaugen i Lommedalen (I militæret går omstillingene langsomt, så det løpes fremdeles kortdistanse istedenfor mellomdistanse). Det ble servert en knalltøff løype med 220 høydemetere fordelt på 3,7km (ca 6 % gjennomsnittlig stigning). Per Harald som var Vareggs representant på mesterskapet startet som nummer 2, men passerte finnen på startnummer 1 allerede til andrepost og fikk derfra og inn sette standarden i løypen på Oslo vest. Per Harald kom seg fint gjennom løypen på tiden 27.28, dessverre var ikke sekundene på Per Haralds side, og 19 sekunder skilte det fra 4. plass til Per Harald på 7. Per Harald var 1min 29sek bak sølvet og 2min50sek bak gullvinneren.

PH

Lørdag, stafett

Per Harald var tatt ut til å løpe sisteetappe på Norges tredjelag på stafetten som fant sted på Slettfjellet på Oslos østkant. Per Harald fikk et finfint utgangspunkt fra Jonas Juveli og løp ut i tet sammen med 2 andre norske lag og 2 finske lag. Per Harald fikk sammen med Norge 1 en luke i starten av sisteetappen, men det gikk dessverre litt fort i svingene og etter en sleiv på ca minuttet ble Per Harald innhentet av en finne og Norges 2. lag. Duellen på sisterunden ble hard, dessverre løp Per Harald skeivt til sisteposten og måtte sammen med Norge 2 se finnen stemple 6 sekunder før seg på denne. Etter en durabelig innspurt, hvor Per Harald spiste meter etter meter på finnen, måtte Per Harald ta til takke med å løpe Norge 3 inn til bronse ca 1 sekund bak Finland, men hele 15(!) sekunder før norges andrelag som tok 4. plassen. Med andre ord en bittersøt opplevelse, der man tapte sølvet, men heldigvis klarte å vinne en bronsemedalje.

Søndag, langdistanse

Langdistansen ble en tung dag for Per Harald på Oslo øst. Det var et veldig sugende terreng med mange tversgående rygger og høy lyng som møtte løperne på Slettfjellet. Det var bratte forseringer oppover for stort sett hver 200 meter og Per Harald, som er best når det er litt flatere og teknisk krevende, konkluderte med at han foreløpig ikke er blitt en klatremus selv om han snart har vært Vareggløper ett år nå! Etter et godt teknisk løp ble Per Harald nummer 8 på langdistansen, ca 10 minutter bak vinneren og 5 minutter bak bronsen.

0000-00-00 00:00:00