NM-Ultralang orientering

De mest løpssterke i Vareggs o-gruppe skal prøve seg på o-sportens maratondistanse, NM Ultralang.   I dag lørdag kl 12 går de ut i en svært krevende fellesstart.

Årets NM Ultralang går i skogene rundt Nittedal.  Det betyr vanskelig finorientering, krevende langstrekk der trasévalg avgjør og et skogsterreng som tapper mer krefter enn et tradisjonelt fjellterreng.

I Herrenes ypperste elite, H21, er det førsteårssenior Håkon som skal prøve seg for første gang på hele 22km.  Han er i god form, har brukt fjellene rundt Bergen som opplading i sommer og har dermed mye krutt i beina.

I damenes D21 har vi nok en debutant.  Kristine Fjellanger er løpssterk, tøff i hode og er en fighter i en fellesstart.  Det blir spennende å se hvor lenge kreftene holder i et felt som har flere løpere i verdensklasse.

Johanne Rakner er vår håpefulle løper i D19-20.  Johanne er løpssterk og det vil ikke overraske oss om hun henger med tetklyngen helt inn mål.

I juniorenes eldste klasser, H19-20, har vi Ørjan, Oskar og Sindre som virkelig liker seg på lange, tøffe løyper.  Særlig Oskar har mye trening i bunn som gjør han godt forberedt til å kjempe i en fellesstart der tempo fra start sikkert er tøft.  Sindre er en fighter og har tidligere vist seg å beherske de lunefulle fellesstartene der det gjelder å henge med, men samtidig ha kontroll på sin egen orientering.

Og yngstemann fra Varegg i dag er Vegard som skal teste sine "sliteegenskaper" i H17-18, hele 13,5 km.  Tør Vegard følge med i det sikkert "drepende" starttempoet som helt sikkert de aller beste setter opp, eller satser han på et jevnt løp der han styrer farten selv?  

Mer info på NM Ultra hjemmeside: http://www.nmultra2013.no/

Ved å logge deg inn på "Live senter" kan en følge med på maratonløpet direkte.  En del løpere har GPS-sender på seg slik at en kan følge løperne på pc sendingen.  Speaker vil også informere om løpets utvikling.

LIVE senter: http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=265

alt

2013-08-17 08:17:18