NM Ultralang - BRONSE til Johanne

Johanne Rakner sikret bronsemedaljen i D19-20 etter et strålende løp i en krevende løype. Og vi gleder oss over 3 andre topp 10 plasseringer.


.

.

Johanne startet forsiktig og la seg helt bak i feltet og det ble etterhvert 1 min opp til teten, men på et monsterstrekk til 10.post som de brukte over 33 min på var Johannne med i en liten pulje som "lurte" tetklyngen med over halvannet minutt og da var hun plustelig på 2.plass, kun 15 sek bak lederen.  Johanne hadde virkelig dagen og bet seg fast i teten, mens de andre rundt henne bommet seg vekk.  Spenningen i Vareggleiren steg betraktelig da hun ble meldt på delt tredjeplass ved passering samlingsplass etter 10,8 km.  Inn mot sisteposten gjør Emilie Westlie Andersen (nr 2) en parallellfeil og Johanne spurter i mål og sikrer seg bronsemedaljen.  Det er hennes andre for sesongen - den første kom på motsatt øvelse - NM Sprint.

I H21 gjorde Håkon en god figur der han med en forrykende sistesløyfe lurte sine hardeste konkurrenter Espen Weltzin og Jon Osmoen og noterte seg for 7.plass i sin debut i seniorklassen.  " Formen var bra og jeg har hatt lite postbom, men langstrekkene mine var for dårlige i dag", konkluderte Håkon etter løpet.  Strekktidanalysen viser at han på de fire langstrekkene tapte ca 9 min, og han var 11:44 min bak i mål.

Vår andre debutant i seniorklassen var Kristine Fjellanger.  Hun fikk til et jevnt løp der hun faktisk løfter seg den siste delen av løypen.  "Løpsformen var veldig god i dag og det var kjekt å se at jeg holdt distansen så godt.  En 8.plass med flere gode navn bak meg er jeg godt fornøyd med." , fortalte Kristine o-redaksjonen.

Sindre leverte nok en gang sine saker riktig så bra i H19-20.  Han fant raskt sin plass i tetklyngen, men på det første virkelig langstrekket (24 min) taper han ca 3 min og 30 sekunder og da kommer han på etterskudd i forhold til å kjempe om medaljene.  Han sikrer seg likevel en god 5.plass i den tøffe klassen. " I dag gikk det veldig fint fysisk, men jeg valgte dessverre feil trasé på de to langstrekkene", konstanterte en alltid offensiv Sindre.  Oskar var lenge med, men han fikk trøbbel med pulsen og måtte etterhvert bare konsentrere seg om å fullføre.  Ørjan Rykkje fikk en tung dag i Nittedalsskogen og brøt tidlig i løpet.

I yngste juniorklasse H17-18 yppet Vegard seg lenge og etter 7,4 km (av 13km) var han i tetklyngen, kun 15 sek bak lederen.  Men gruppen hans har kjørt steinhardt på noen strekk og brukt for mye krefter ved å løpe for mye rett på og dermed tatt for mye stigning.  Han må slippe i en tøff motbakke og går deretter på årets "grisebom" der han taper over 7 minutter til teten på en vanskelig post i en skråli.  Deretter var det bare å samle seg og fullføre på en god måte som ga 17.plass.

Vi takker Arild Røen for god lagledelse og gratulerer hele gjengen med flott innsats i nok et NM.

alt

2013-08-17 22:13:25