NM orientering oppsummert

Topp ti plasseringer både på Mellom og i stafetten.

NM Mellom

Sindre Østgulen Deisz imponerte oss i H19-20 med det vi har sansen for: stabil orientering på høyt nivå!  Han starter trygt og er bare 25 sekunder bak lederplassen etter 3 poster.  Deretter maler han gjennom løypen og på 18 poster er han i snitt 9 sek bak vinneren på hver post og tar med seg en imponerende 7.plass.  Han er 2 min 32 sek bak klassens suverene ener Borger Melsom, men kun 32 sekunder fra en bronsemedalje.

På sin 17-årsdag yppet junioren Vegard Westergård seg mot de aller beste i 17-18 års klassen.  Han fikk en knallstart på løpet og er nr 2 etter 2 poster, men blir nok vel ivrig og går på en 1 minutters bom på 3.post.  Så finner han igjen flyten på 7. og 8.post og drar inn to andreplasser på strekkene og ligger på 4.plass.  Men så blir det litt småbomming utover løpet, men han sikrer seg en finfin 9.plass med dagens 2.beste spurt!

I H21-herrenes toppklasse, hadde Håkon Westergård et meget bra løp på gang, men en stygg 2 min bom på 14.post ødela sjansene til en topp ti plassering.  Strekktidsanalysen viser at han løp jevnt med vinneren, men slurver nok litt enkelte steder slik at han i mål er 3 min bak Olav Lundanes på en 18.pl

Interessante strekktidsanalyser kan dere se her.

NM Stafett senior

Vi stilte med Sindre, Vegard og Håkon.  Med to juniorer på laget var det spenning i om de kunne klare å hevde seg med med mer rutinerte seniorer.  Sindre har en herlig evne til å være offensiv og dagens start var intet unntak.. Frekk og freidig er han likegodt førstemann til 1.posten, og kun et dårlig veivalg gjør at han mister tetklyngen av syne og svinger inn til veksling på 23.pl, 3 min 48 sek bak ledende FROL.  Yngstemann Vegard  imponerer med å løpe laget opp til 15.pl og taper kun 3 min til teten.  Håkon trives godt i mann til mann dueller og viste nok en gang at han er til å stole på.  Med 7.beste etappetid tar han laget inn til ny klubbrekord, 10.pl i det gjeve selskapet.  11.pl fra i fjor var gammel rekord.

Varegg 2 med Slava, Ørjan Rykkje og Niklas Profors kom på en hederlig 48.pl av 111 startende lag.

Damelaget med Christiane Trøsse, Johanne Rakner og Kristine Fjellanger var klar til å forbedre fjorårets oppløftende 15.pl, men Johanne ble syk og NM turisten Anne Westergård måtte steppe inn.  Christiane og Kristine hadde ikke den helt gode dagen på de to første etappene, men lå på 18.plass før Anne skulle ut.  Den over 5 km lange løypen ble for tøff og Anne måtte resignere etterhvert.  Men hun får applaus for at hun tok utfordringen.   

Alle resultater er på Kongsbergs NM sider.

Bilder fra KOLs hjemmeside.

alt

Slava spurter inn på kvalifisering til finale mellomdistanse.

alt

Slava, Kristine, Christiane og Håkon jogger ned.

alt

Vegard på premieutdeling etter NM Mellom

2013-09-15 18:28:05