Night Hawk - en helt ny o-stafett

Niklas har levert reisebrev fra helgens Night Hawk begivenhet i Oslo.  Sjekk spesielt linkene til GPS tracking av løperne, moderne o-teknikk på sitt beste.

I helgen som gikk inviterte IL Tyrving til en ny norsk storstafett. Under tittelen Night Hawk arrangerte de med slagordene "Sosialt og Prestisjefylt", og totalt hadde 142 lag tatt turen til Vestmarka utenfor Oslo. Med gapahuker og bål på arenaen, i tillegg til bankett med middag og fest etter konkurransen hadde Tyrvinggjengen sørget for at dette ble en sosial og hyggelig helg. Prestisjefylt blir det alltid når det løpes stafett i mørke skoger. Det gjelder både i finske Jukola, svenske Tiomila og nå også norske Night Hawk.
Varegg stilte med lag i herreklassen. Totalt 8 etapper skulle gjennomføres fra fredag kveld til lørdag ettermiddag. Den spesielle vrien med denne stafetten er at de 4 første etappene starter i en og samme fellesstart. 

Kl. 22.30 fredag kveld sto dermed Sindre, Vegard, Niklas og Per Harald på rad og rekke med 70 andre herrelag (totalt 280 løpere) på en nattsvart skogsvei i Oslos dype skoger for å gjøre opp om gode plasseringer foran lørdagens jaktstart.

Løyper fra nattetappene (med GPS-tracking fra Per Haralds løp - sjekk hvordan moderne GPS teknologi brukes for å følge løperne i skogen)

 
Det var tøffe nattløyper i realt skogsterreng og gafling som ga god spredning. Sindre løp klart best på Varegglaget og gikk i mål bare 3 min bak teten på sin etappe. Også Vegard løp et godt løp og hadde bare 2 min opp til storebror Morten på Järlas lag. Både Niklas og Per Harald hadde tidstap som forhindret suksess i mørkret, og med en 29. plass etter nattetappene hadde vi som mål å plukke inn noen plasseringer i løpet av lørdagens 4 dagetapper.
Kl. 12.00 lørdag gikk jaktstarten for det ledende laget, finske Vaajakosken Terä. Bak startet lag etter lag med utgangspunkt i hvor langt lagets 4 løpere totalt var bak i nattmørkret. Varegg startet som sagt som nr 29, og det var Sindre som skulle først ut på en 10 km lang ugaflet etappe. Sindre gjorde sine saker bra, og hentet inn noen lag. Vegard startet som nr 25 og også han løp en sikker etappe. Han dro fra lagene bak og vekslet også som nr 25. 
Ute på 7. etappe fortsatte Niklas med lagets gode løping, men det var blitt god stredning i stafetten nå slik at plasseringen fremdeles var 25. Når Niklas stemplet på siste post var det omtrent 45s igjen før vekslingen skulle stenge. Med god sekundering fra både PH og Sindre og arenaspeakeren ble spurten opp en mindre slalåmbakke forsert i høyeste tempo og målstreken ble passert omtrent 0,1s før fellesstarten gikk. Dermed hadde vi automatisk plassert oss foran alle andre lag i fellesstarten.
.

Løyper fra dagetappene

Night Hawk-historien startet med svensk seier til Södertälje-Nykvarn og med Varegg på 25 plass. Anders Daltveit (Fana) gikk inn som reserve for en småsyk Per Harald på siste etappe, og kunne som sagt kontrollere fellesstarten i forvisning om at han allerede var foran alle sammen.
.
Alle resultater
.
.
Neste år stiller vi enda sterkere, med flere lag i både herre-, dame- og ungdomsstafettene. Nyvinningen Night Hawk er noe for enhver o-entusiast, både sosialt og prestisjefylt.
.
Hjemmesiden til Night Hawk med bilder fra helgen


2013-08-13 06:27:08