Nattorientering på Bjorøy

Med under to uker igjen til vårens høydepunkt Tiomila, inviterte trener Per Harald  til nattorientering på Bjorøy. Oppmøte var upåklagelig.

Da klokken var slagen 21.00, den avtalte tid, var det kun undertegnede og trener Per Harald Havnen Johansen som var på plass på øya som av lokale kalles Bergens perle, Bjorøy. I "god" Varegg tradisjon ventet vi i 10 min på eventuelle sent ankommende, men uten hell. Dette satte ikke noe stopper for oss, men det gjorde derimot lysforholdene. Kl. 21 var det enda lyst, den neste timen ble derfor brukt til å diskutere lag, strategi og taktikk til Tiomila.

Kl. 22 gikk startskuddet. Allerede på vei til første posten skjønte jeg at dette kunne bli lange 3,5 km. Terrenget på Bjorøy er åpent og fint, med en fin bunn preget av tuer og annet graps som på ingen måte er til hinder for framdriften. Det som viste seg problematisk for en blid sørlending var de enorme brakefeltene. Med begrenset sikt var traseene gjennom og rundt vanskelige å finne, noe som førte til stamping og påfølgende lavt tempo.

På tross av dette kom begge gjennom  løypa greit, og fikk en god gjennomføring før Tiomila. Nattorientering er gøy.

/PME? 

2013-04-23 10:20:16