«Stang ut», eller rett og slett ikke godt nok?

Etter at de norske landslagsløperne rett og slett løp «ræva dårlig» i lørdagens verdenscup-sprint, skrev Ivar Haugen at det handlet om «stang ut».

Hvis vi skal være snille med Varegg-løperne etter søndagens VM-testløp / Norgescup-løp i tøft terreng nord for Grorud, kan vi kanskje prøve oss med samme formulering (?) Hvis vi skal kalle en spade for en spade er det nok mest korrekt å si det som det er: I dag ble det rett og slett ikke prestert godt nok…

Noen Varegg-løpere til junior-VM blir det i alle fall ikke i år.

Løperne selv har følgende kommentarer til sine løp:

Johanne (nr. 53 i D 17-20) – egentlig vil jeg ikke kommentere løpet i det hele tatt (jeg klarer på uforklarlig vis å snu kartet opp ned i starten, og bruker 13 minutter til en første post jeg burde brukt 2 minutter til – da var løpet kjørt)!

Kristiane (nr. 55 i D17-20) – egentlig greit fornøyd o-teknisk, men pusteproblemene jeg sliter med gjorde at det gikk alt for seint.

Vegard (nr. 23 i H17-20) – selv med et treningsgrunnlag som en middels skilpadde, klarte jeg med kynisk løping å slå de noe oppskrytte 19- og 20-åringene lett. Det er isje bra (for dem)!

Oskar (nr. 25 i H17-20) – strake vegen til helvete. Å bli slått av Vegard er som å bli trukket ut til italiensk eksamen – et slag i trynet!

Ørjan (nr. 62 i H17-20) – det viktigste i dag var ikke å vinne, men å slå Torjus og Per Ola. Det klarte jeg jo lett og det regner jeg med at TUK merker seg før uttak av 1. laget til Jukola!

Torjus (nr. 71 i H17-20) – Formen satt ikke, og gjorde et dumt vegvalg i starten + tidlig bom. Skjønte at løpet var tapt så valgte å skru ned på tempoet og løpe rolig til mål.

Per Ola (nr. 73 i H17-20) – halvegs fornøyd halvvegs (lå da 4 minutter foran Torjus)– helt misfornøyd helvegs (endte opp 4 minutter bak!)

Sindre (tilskuer pga. skade) – o-løp i pøsende regnvær er sterkt oppskrytt som publikumsidrett. Regner ellers med at jeg lett ville vært inne blant topp tre uten dette åpne, betente kjøttsåret i leggen!

Nå blir det treningssamling på Voss neste helg, før kursen settes mot vårsesongens siste store mål, Jukola- / Venla-stafettene i Finland om 14 dager.

Resultater fra dagens løp finnes her: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=2961&groupBy=EventClass&culture=en-GB

Dagens eneste topp-10-plassering av Varegg-løperne var det ellers undertegnede som sørget for i den tøffe H50-klassen. Kledelig beskjedenhet gjør at vi ikke beskriver det løpet i større detalj.

/Sverre Ottesen

0000-00-00 00:00:00