Kompetanseheving i praksis i Badstuen

IMG_6039-skjert-470Tosifret antall Varggmedlemmer lydhøre deltakere under kursing mandag kveld.

Mandag kveld hadde Norges Orienteringsforbund lånt Vareggs klubbhus/Badstuen for kursing i to etasjer.

I øverste etasje, som var tilnærmet fullsatt, rommet tidenes rekord i antall deltakere for Ocad-kurs i regi av Orienteringsforbundet.

30-tallet motiverte, lydhøre og lærevillige deltakere med strømsultne PC’er var nok til å ta «kål» på sikringen i byens beste klubbhus.

Men til tross for at strømmen var borte noen minutter satt spesielt Varegg-medlemmene som tente lys i salen og formelig slukte innholdet i den skattkisten Ocad har å by på av triks og finesser for dem som steller i stand orienteringstreninger.

- Jeg har veldig tro på at kvalitet i treningen. Om vi lærer oss å lage skikkelige treninger ed hjelp av Ocad, vil rekruttene få en mye bedre opplevelse under treningene, sier en av de omtrent 15 deltakerne fra Varegg.

I samme åndedrag er det verdt å nevne at et par av Vareggs egne ungdommer med rekruttalderen (og nivået) bak seg, ble spontandeltakere under kveldens kurs.

Dermed kan triksing og dribling i Ocad overta for COD som ungdomsmoten i Fleridrettslaget fra Hødden.

Da vil nok også farten mellom postene i skogen øke.

Mens et tosifret antall Varegg-medlemmer hjalp hverandre de første stotrende stegene på veien i Ocad i storsalen satt Magnus som en enslig svale i underetasjen for å kunne gi Varegg det etterlengtede tur-o løftet.

- Vi lover ikke for mye ved å si at Varegg skal ha på plass et turorienteringsopplegg i løpet av året, sier den driftige unggutten etter noen hektiske kveldstimer på skolebenken med multikunstner Jan Kocbach som foreleser over temaet turorientering.no.

Kjenner vi Magnus rett er det han som foreleser ved neste korsvei, før den tid gjelder det bare å få unna en håndfull eksamener ditto plomberinger, samt bidra til at 2013 blir Varegg Fleridretts beste.

På den veien er både Ocad og turorientering en naturlig del av helheten.

IMG_6045-skjert-470

Ingrid og Kårhild studerer kart og terreng i Ocad.

IMG_6042-skjert-470

Familien Kjærner-Semb får opplæring slik at de kan arrangere familiemesterskap med IOF standard på kart og løyper.

bilde-470

Folksomt når det inviteres til Ocad-kurs.

2013-03-15 10:04:53