Klubbmesterskap 2013

I år var det dekket for spenning i Vareggs klubbmesterskap da løypelegger Slava hadde lagt inn ”micro-o” poster i den allerede krevende sprintløypen.

På disse poster var det ingen kodesiffer og et antall ”blindposter” bare meter fra riktig post. Bare gjennom å lese postbeskrivelsen meget nøye kunde man finne ut hvilken post som var riktig.  Rett før mål fikk man vite om man stemplet på rett poster – om ikke var det bare å sette ut på en ca 200 m lang strafferunde per feilstempling.

 

Til tross for at det ”bare” var 6 poster der det var mulig å velge feil var det veeeldig mange som hadde både en og to strafferunder – bare fire løpere klarte seg unna strafferundene. Vareggs nye løpsterke skotte diskuterte før løpet om det var mulig å tjene på å bare gamble på postene og heller ta eventuelle strafferunder så fort som mulig.  En som garantert brukte denne taktikk var årets spurter Kasper  som kunne stoltsere med hele 4 runder men som likevel klarte en åttendeplass.  Verdt å notere er at de tre raskeste herrene og den nest raskeste damen var de som hadde null strafferunder. Jan K-S sto for en bragd da han spratt inn på en tredjeplass i det nok så mye yngre toppsjiktet i A-løypen. Den midlertidige-trønder-svensken Niklas som kommet til sin favorittby for å få skikkelig motstand løpte stabilt inn til en andreplass bak A-løypens raskeske mann Erlend. Erlend som har vært på treningssamling i de forente stater i et år sprang fort og gjorde ingen feil – et vinnende konsept viste det seg.

I dameklassen ble det tett når den til vanlig så sikre Kristin (uten strafferunder men med en del bom) måtte se seg slått av Kristine som til trass for en strafferunde knep seieren med fire sekunder.

Mathias Kjærner-Semb løpte overlegent raskest i B-løypen og hadde den raskeste jenten Ragnhild Vrålstad Løvås nærmest bak seg.

I N-løypen var det bare en løper som klarte å navigere riktig i jungelen av poster; Magnus Lehmann.

Undertegnet vil takke for et fint arrangement og håper at til neste år blir samtlige bankettdeltakere også med på KM-løpet!

JRD

2013-12-16 05:45:34