Jukola 2013 - Ny klubbrekord for herrene!

Etter en Tiomila der nesten alt klaffet, dro Vareggs herrer i østerled til Jukola, med store ambisjoner og ny klubbrekord som et minimum.

Arena for årets Jukola var Jämsä, ca 220 km nord for Helsinki. Som alltid var arrangementet av ypperste klasse, og etter at damene hadde slått til med en strålende 41.plass, lå alt til rette for at Vareggs 7 utvalgte skulle senke den gamle klubbrekorden, pålydende 126, signifikant.

1. Etappe, Oskar Røen
Oskar fikk den tunge oppgaven det er å løpe 1.etappe på Jukola. Mange løpere i skogen, ekstremt høy fart, kraftig gafling og teknisk orientering er med på å gjøre 1.etappen til en utfordring selv for den mest erfarne. Oskar hadde litt stang ut denne gangen og forteller følgende om sin egen prestasjon:

Det gikk greit frem til startpost, før jeg mistet litt kontrollen. Senere i løpet slo magen seg uheldigvis vrang, men dobesøket tok ikke mer enn 30 sek. Bommet mellom 1-2 min til 1.post og brukte deretter de 3 neste kilometerne til å avansere i feltet.

Oskar vekslet inn som nr. 174, 11:46 bak teten.

2. Etappe, Petter Marki Erichsen
Vareggs egen utskremte hadde noe overraskende blitt tatt ut på 1.laget etter sviktende form i ukene i forkant. Det var derfor med en stor porsjon nervøsitet jeg la ut i skogen med 13 km nattorientering foran meg. Kom fort inn i et stort felt men avanserte ikke, litt fordi jeg var redd for å sprekke, og litt fordi det var vanskelig å avansere i den tette skogen. Midtveis kom et stygt gaflingsparti der jeg la igjen 2-3 min. Etter dette bommet jeg 1,5 min på en post før det gikk greit inn. Fikk opp tempoet bra de tre siste kilometerne og fikk plukket et antall plasser. Vil si prestasjonen er helt grei, et stabilt stafettløp. Vekslet inn som nr.139, med 24:17 opp til tetlaget.
Kart med veivalg ser du her. 

3. Etappe, Per Harald Havnen Johansen
Per Harald som utvilsomt kan kalles kretsens beste o-løper fikk oppgaven med å kjempe seg gjennom den lengste nattetappen. Nærmere 15 km natt orientering krever sin mann og treningstimer, og Per Harald ble da det naturlige valget. Per Harald Har følgende å si om sin egen prestasjon:

Stabilt bra, få tekniske feil. Må gjøre stort sett hele jobben selv hele veien, og taper litt tid til de beste lagene på dette.

Per Harald vekslet inn som nr. 115, 35:36 bak teten.

4. Etappe, Sindre Østgulen Deizs
Sindre som den seneste tiden har slitt med et betent kutt i leggen, stilte i Jukola noe usikker på formen etter en lengre periode uten trening. Treningsoppholdet ser ut til å ha fått frem en formtopp for Sindre som hadde beste etappeplassering på laget. Sindre har følgende å si om sitt eget løp:

Fysisk gikk det eksepsjonelt bra. Løp forbi sykt mange. Bommet 1 min på 2.post og litt småplukk her og der, ellers et veldig bra løp.

Sindre vekslet inn som nr. 96, 37:47 bak teten.

5. Etappe, Ørjan Rykkje
Ørjan Rykkje har de seneste årene vært fast inventar på Vareggs 1.lag i de store stafettene men kunne på årets Tiomila ikke delta grunnet skole. Det var derfor med stor revansjlyst Ørjan tok fatt på den 5. etappen. Ørjan har følgende å si om egen prestasjon:

For mye tull o-teknisk, 3 min tidstap. Løpsformen var grei i forhold til sviktende treningsgrunnlaget.

Ørjan overleverte kartet til Niklas som 95.lag 46:56 bak teten.

6. Etappe, Niklas Profors
Niklas har etter Tiomila deltatt på en rekke løp noe som har styrket løpskapasiteten. Teknisk er han kjent som en ringrev og er ansatt som sikrere enn Norges Bank på stafetter. Niklas har følgende å si om sin egen etappe:

Stabilt løp med litt smårusk i midtpartiet. Skjerpet meg på slutten og fullførte med stil. Kunne potensielt gått 4 min raskere.

Niklas vekslet som nr. 98, 1:04:48 bak teten. Kart med veivalg finner du her.

7. Etappe, Daniel Martin De Los Rios
Vår spanske løper fikk etter sterk innsats på Tiomila den tunge byrden med å løpe ankeretappen. Dessverre klarte ikke Daniel å følge opp prestasjonen fra Tiomila og leverte et løp godt under par. Daniel har følgende å si om sin egen etappe(oversatt fra engelsk):

Det gikk ikke bra i det hele tatt. Løp i en gruppe til å begynne med men så bommet jeg på en gafling og ble løpende alene. Bommet på post etter post deretter. Ikke bra.

Daniel gikk i mål 1:38:34 etter vinneren på en 115.plass.

115. plass er ny klubbrekord for herrene, men de voldsomme gledesscenen uteble. Potensialet til laget er større. Lag som Trollelg, Nydalen 1 & 2 var før oss på resultatlisten. Dette er noe vi ikke kan være bekjent med. Til neste år stiller vi enda sterke, med storløpere som Erlend Moster Knudsen tilbake i Varegg rekkene må målsetningene være høy, klubbrekorden skal senkes kraftig.

/PME

2013-06-17 13:01:06