Johanne med nytt sterkt sprintløp

I lørdagens Norgescup- / VM-uttaks løp på Grorud, befestet Johanne Rakner sin posisjon som en av Norges  beste juniorer-jenter på sprint.

Etter bronsemedaljen i NM forrige helg, løp hun i dag inn til 2. plass av D19-20-jentene (nr. 4 total i D17-20), bare 12 sekunder bak vinneren Marta Ulvensøen.

Johanne har ingen post-bom i dagens løp, men et vegvalg eller to kan kanskje diskuteres. Rett etter målgang gav Johanne uttrykk for at hun var godt fornøyd o-teknisk, men at løpsformen ikke var helt på topp.

Om dette holder til VM-plass er nok usikkert – trolig må hun løpe seg inn blant topp-fem også på søndagens langdistanse, for på alvor på blande seg inn i den diskusjonen.

I gutteklassen er nivået svært tøft. I dag ble Oskar Røen bestemann av våre – ett sekund foran Vegard Westergård. Et tidsgap på vel minuttet opp til vinneren holdt likevel «bare» til hhv. 20. og 21. plass.

Vi tar også med at Niklas Profors sikret seg sin første premie på x antall år, etter å ha sikret seg en 2. plass i klassen H21.

Etter å ha løpt blant blokker i Groruddalen i dag (ikke veldig ulikt Fyllingsdalen eller Loddefjord), fortsetter uttaksløpene med langdistanseløp i krevende terreng søndag. Hvis Oskar klarer å løpe minst like godt som han gjorde i Skien forrige helg (7. plass), kan han fort løpe seg inn i diskusjonen om en VM-plass. Landslagstreneren har ham «på blokken», men vi er vel litt usikre på om betegnelsen «teknikeren Oskar» (som han ble omtalt som i dag), er helt treffende?

Resultater fra dagens løp finnes her: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=2960&groupBy=EventClass .

Akkurat nå (lørdag kveld kl. 18.00) venter en solid pasta-middag på de 10 Varegg-løperne som har tatt turen til tiger-staden. Været er strålende, og stemningen god!

2013-06-03 16:59:51