Høsten med Varegg Orientering

Tidligere Trenings- og uttakingskomite (TUK) har hatt møte og omdøpt seg selv til Sportslig Utvalg Orientering, som i dag består av Kristian Løvås (leder), Slava (trener), Jan Kjærner-Semb, Owen J Westergård og Mette Rogne (styreleder Varegg Fleridrett). Her følger en kort oppdatering om høstens planer og aktiviteter:

Høstsesongen 2013 er allerede langt framskreden, med gjennomført NM-ultralang (Nittedal), DM (Sveio) og KM (Voss), og med høstens pokalkamp i gang; alle med svært gode resultater for klubben. Spesielt må vi framheve enda en triumf for Johanne Rakner med bronsemedaljen i NM-ultralang. Seier i pokalkampen er som alltid det viktigste sportslige målet for klubben, som et mål på aktivitet og kvalitet; vi ligger bra an, men kan ikke slappe av i innspurten.

Nytt av året er at klubben stiller lag i verdens største kompisstafett, 25-manna (http://www.25manna.nu), som går av stabelen i Stockholmsområdet 12. oktober. Stafetten er som kompisstafetten fordi den består av en miks av 25 ungdommer, voksne og veteraner av begge kjønn. Likheten med kompisstafetten stopper for øvrig her: 25-manna er full av gaflinger som gjør at man ikke akkurat kan løpe kompis, men er en real o-teknisk utfordring på alle nivå. Det er en milepæl for o-gruppen å ha blitt store og brede nok til å kunne stille et lag med gode løpere i alle kategorier, og vi håper dette kan bli en viktig klubbsatsing også i årene framover.

For eliten nærmer vi oss den virkelige NM-sesongen med NM-uka på Kongsberg 12.-15. september og O-idol/NM-juniorstafett på Grue på Finnskogen 20.-22. september. Selv med forfall fra et par av våre sterkeste kort har vi nå en bredde i toppen som gjør at vi kan vi se arrangementene i møte med store forventninger, og spesielt blir det spennende om stafettlagene kan forsvare fjorårets fantastiske resultater. Logg deg på arrangementenes hjemmesider og hør speaker, se GPS-spor fra skogen og følg løperne online i skogen; dette er ultraspennende og god idrettsunderholdning.

Vi innleder høsten med nytilsatt trener Vyacheslav Mukhidinov (heretter “Slava”) (se egen sak), som tar over etter Per Harald Havnen Johansen. Vi tror at klubben kan nå nye høyder med Slava ved roret, og takker samtidig Per Harald for innsatsen i året som gikk.

Sportslig Utvalg ved Kristian Løvås

2013-09-08 17:05:27