Gneist 2-dagers - Hardt på Kokstad

I et ufyselig Bergensvær ble Gneist 2-dagers avgjort i et av Bergens beste terreng, Kokstad.

Etter lengre tid med finvær, var det typisk Bergensvær som møtte Vareggløperne når de så ut av vinduet tidlig søndags morgen. Fremme på samlingsplass prøvde et stort antall Vareggløpere med Magnus i spissen å sette opp klubbteltet, men ikke uventet gjorde vinden sitt, og mer enn en løper kom i mål til bløtt skiftetøy. 

På dagens agenda stod jaktstart for A og B klassene og individuell start for de resterende. Løypene som ventet  gikk i et av Bergens mest omdiskuterte terreng, Kokstad. Noen mener dette er et av Bergens verste terreng, andre mener det er et av de beste. Mening er som baken, den er delt. Men hvis man er ærlig med seg selv og stikker fingeren i jorden vil man innse at Kokstad er et terreng som innbyr til god orientering og relativt høy fart, noe som absolutt ikke kan sies om alle terrengene i Bergens distriktet.

For herrene var det 9 km orienteringen som stod for turen. Først ut i jaktstarten gikk vår eminente trener Per Harald Havnen Johansen, tett fulgt av Oskar Røen og Sindre Østgulen Desiz.  Per Harald kjørte sikkert og hardt, og gikk i mål som overlegen vinner med dagens beste tid. En kilometertid på 6:54 i et terreng som Kokstad vitner om at per Harald er i rute frem mot Tiomila. På plassen bak fulgte Oskar, mens siste pallplass ble utlånt til Stord løper Andreas Polden. Bakover i feltet var det mange jevne oppgjør blant Varegg løperne. Per Ola Ottesen nedkjempet både Magnus Rogne Halland og Ørjan Svaland Aas i en langspurt det luktet svidd av. Kart fra herrens løype med undertegnedes veivalg finner du ved å følge denne linken : http://stoltzen.no/okart/show_map.php?user=petter_46%40hotmail.com&map=1212

På damesiden fulgte Vareggløper Kristin Löfgren opp gårsdagens seier med ny seier i utklassingsstil. Vårt svenske ess virker å være i bra form, og vil være et voldsomt tilskudd til de store stafettene Tiomila og Jukola. På plassen bak fulgte Anne Kristin Aubert og tok dermed steget opp et trinn på pallen fra gårsdagens 3.plass.

Blant den yngre garde var det også idag god innsats. Mathias Kjærner-Semb, Kårhild Husby Nordstad, Kristian Fredrik Thomassen, Ida Lehmann og Martin Thomassen var alle med på å sette preg på klassene de deltok i. Resultater for begge dagene for alle klasser finner du her.

Med 21 startende løpere var Varegg nest største klubb hvis man ser på antall deltakere, men vi er fremdeles over dobbelt så få på løp som Fana. Om en drøy uke starter årets pokalkamp, og skal Varegg ha en ambisjon om å vinne denne, som vi har, bør alle kjenner sin besøkelsestid å melde seg på her.

/PME


2013-04-14 15:29:02