Fra TUK til folket våren 2013

TUK-leder Kristian Løvås har ordet! Mens løperne trener iherdig og forbereder seg til ny o-sesong har trenings- og uttakingskomiteen (TUK) hatt tilbakeblikk på fjorårssesongen, og lagt planer for sesongen 2013.

Vi er midt i en aktiv vintersesong og oppladning mot det som skal bli en enda mer aktiv vårsesong. Trenings- og uttakingskomiteen (TUK) har blinket ut de viktigste arrangementene som vi som klubb sikter mot denne våren, hvor det skulle være noe for enhver smak og for ethvert ambisjons- og prestasjonsnivå (se eget skriv). Deltakelse på klubbturer er den beste måten å bli bedre kjent med andre i klubben og å bli integrert i miljøet. I tillegg til disse turene inneholder terminlisten rikelig av lokale løp, fra sprintcup og nattcup i vinterhalvåret til pokalkampløp, kretsløp og kretsmesterskap i sommerhalvåret. Full oversikt om terminlisten finner du på www.eventor.no.

Varegg Fleridrett orientering  har de siste årene tatt store steg mot norgeseliten i flere klasser, og sesongen 2012 ble den klart beste i o-gruppens historie, med NM-gull stafett junior herrer som ett av de desiderte høydepunktene. Også i 2012 maktet Håkon J Westergård å ta individuelt NM-gull og representerte Varegg på juniorlandslaget og i VM for juniorer. Men like bak Håkon fulgte enkeltløpere med Sindre Ø Deisz og Kristine Fjellanger med resultater som kvalifiserte dem til representasjon i de norske landslagsdraktene. Nytilsatt trener i høst Per Harald Havnen Johansen er i full sving med arbeidet og han regjerer over en styrket stall av gode seniorløpere både på ungdoms-, herre- og damesiden, som sikter mot stadig bedre resultater i så vel NM som de store stafettene Tiomila og Jukola. Til høsten satser vi på for første gang å sende lag til den store 25-manna-stafetten i Sverige.

Prestasjonene og miljøet i Varegg orientering er ikke tilfeldige, men er resultat av entusiasme og dugnadsinnsats fra svært mange. Elitens resultater er en frukt av fellesskapet og det arbeidet som gjøres for rekruttering og skolering av stadig nye generasjoner av o-løpere. Klubben vil i tiden framover drive kursing for å sette flere i stand til å bidra i treningsarbeid og løypelegging. Dersom du er interessert i grunnleggende trenerkurs, kontakt Jan Kjærner-Semb (Mer informasjon i denne linken). Som klubb skal vi fortsatt ha som vårt fremste mål å sørge for rekruttering og å bygge og vedlikeholde et sunt, godt og trygt miljø for ungdommer og familier som ønsker å drive med orientering, uansett prestasjonsnivå. Det første o-løp gjennomført på egenhånd kan være en vel så stor seier som NM-medalje. Og med et godt miljø og fellesskap kan vi alle sole oss i glansen av de medaljene eliten henter hjem. Rekruttering er en storsatsing for Norges Orienteringsforbund, og vi utfordres alle til å bidra. Ta med noen du kjenner på trening og løp! Begynn nå! Ta med en venn på Bergen Sprint Camp 2013 siste helgen i januar!

 

Vi ses på trening og løp i 2013!

Hilsen Kristian, TUK-leder

2013-07-16 12:12:27