Følg Varegg i verdens største o-stafett

Varegg i verdens største o-stafett, JUKOLA

 ***Søndag kveld: nå med alle bilder***

** Breaking news søndag formiddag: Herrene med ny klubbrekord: nr 115

* Breaking news lørdag kl 17.30: Varegg damene med ny klubbrekord: nr 41

Vi følger alle lagene fortløpende:

Først ute er våre damer som allerede nå kl 14.50 er godt i gang med stafetten.  Herrene starter kl 23.00 i kveld.

Det ble en stri tørn for trener Per Harald og TUK siden det ble uvanlig mange frafall i de opprinnelige lagoppstillingene.  Sykdom og skader har satt sitt preg på endelig lagoppstilling, men til slutt ble det gode løsninger.  Førstelagene våre jager klubbrekordene, mens de andre lagene har som mål å gjennomføre på en god måte der spesielt ungdommene får sjansen til å vinner verdifull erfaring.  

Venla/Jukoka er ikke bare verdens største stafett, men også det beste arrangementet hvis en vil følge via nettet.  Sjekk her og følg lagene på TV og via løpende inlineresultater:

TV-sendingen

Onlineresultater - alle lag

Alle Varegg lag

Varegg 1

1) Kristine Fjellanger 2) Christiane Trøsse 3) Kari Svingheim 4) Kristin Löfgren

Med nok en gedigen sisteetappe av Kristin Löfgren klarte Varegg å knuse klubbrekorden i Venla: nr 41 mot 80.plass som gammel rekord satt i fjor.  Kristin startet ut frekt og etter 4,7 km hadde hun bare tapt 1 min 32 sek til teten der verdensstjernene Mari Fasting og Emma Klingenberg(DK) kjempet om seieren.  Kristin holdt koken der farten var god og o-teknikken satt så godt at innsatsen ble belønnet med 39. beste etappetid.  

Kristine Fjellanger gjorde sine saker bra på den vanskelige og hektiske startetappen og vekslet 7:32 bak teten.  7:32 bak høres mye ut, men Halden 1 var f.eks 3:32 bak og Kristine var 11.beste norske lag.  På andre var det vår stafettjoker Christiane Trösse som nok en gang imponerte.  Hun klatret 23 plasser og tapte kun fattige 50 sek til teten.  Det betyr at vår tyske landslagsløper må være i gryende VM form og behersker det finske terrenget..  På 3.etappen var Kari Svingheims oppgave å kjempe på så godt hun kunne.  Hun har vært skadet/operert i foten og har ikke kunne trene skikkelig.  Motivert av Christianes løp må Kari også løpt over evne.  Hun taper kun 8:48 mot teten og taper bare en plassering.

Varegg 3 - ungdomslaget

1) Ragnhild Femsteinvik 2) Kårhild Nordstad Husby 3) Gunhild Stuland Tysvær 4) Kristiane Elise Ottesen

Fasiten etter 4 etapper viser at ungjentene klarte 450.plass.  Ragnhild og Kristiane Har vært med tidligere og fikk de tøffeste etappene.  15 åringene Kårhild og Gunhild debuterte og begge to kom flott fra utfordringene.

   alt

Kristiane stempler på sisteposten

Varegg 2 - Damene

1) Mette Rogne 2) Anne Westergård

Dette laget klarte vi aldri å fylle opp etter frafallene, men de ekte o-entusiastene Mette og Anne spleiset på en ledig flybillett og stilte til start for å teste sin kapasitet på langdistanse o-løp.   Mette brukte kun 79 min på de 8,7 km og sendte Anne ut som 582.lag.  Imponerende av Mette som tydeligvis har hentet frem sine fighteregenskaper og funnet godt ut av gaflingene som fort kan forvirre.  Anne som er kjent for sin finslepne teknikk for kompassløping gjennom flat skog klarte den 6,2km løypen på finfine 64 min og kunne glede seg over 696.plass av 1236 lag. 

Breaking news 2: Det viser seg at Frøken Detektiv løper 3.etappe også og klatrer 13 plasser til 684.  Og Minni Mus er i skrivendes stund meldt inn på 7.2 km til en 815.plass.  Virker som om det enten er kompasskursen som begynner å bli rufsete eller at kreftene begynner å ta slutt: fra 5.9km til 7.2 km taper hun 88 plasser.  Dramatikk!!

alt

Varegg 3 i etapperekkefølge: Mette, Anne, Frøken, Minni.  ......Hvor hentet de kreftene og pågangsmotet fra!

JUKOLA - nattens kamp

Herrenes mål er å slå klubbrekorden, 126.plass.  Lagene kan følges her:

Varegg 1: 115.pl

1) Oskar Røen 2) Petter Marki 3) Per Harald Havnen Johansen 4) Sindre Østgulen Deisz 5) Ørjan Rykkje 6) Niklas Profors 7) Daniel Martin de los Rios

Søndag formiddag:Herrene var tydelig inspirert av damenes flotte innsats og med sikkker, kjempende og tidvis briljant løping ble det klubbrekord da Daniel spurtet i mål til en 115.plass.

Oskar gjør en sikker startetappe, men det er alltid tett på denne etappen, og han veksler som 174.lag, 11:46 bak teten.  Petter Marki fikk stor tillit og skulle ta den vanskelige 2.etappen på 13 km.  I lengste laget for Petter, men han imponerte og plukket 35 plasser, tapte kun 12.31.  Per Harald slo nok en gang til og viste stafett-fighting på sitt beste: klatrer ytterligere 24 plasser og taper kun 11:53 på den 14,4km lange etappen.  .....Og teten har løpt styggfort.  Sindre som har vært ute den siste tiden pga stygt sår i leggen fikk en kortere etappe enn planlagt.  Han må ha samlet opp mye energi for han sprinter gjenom den 7,8km løypen på 43:19 og taper bare 2:11 til teten og sender ut Ørjan Rykkje som 96.lag.  Ørjan Rykkje tar godt vare på sjansen da han tar laget opp til 95.pl og taper kun 9:09 til teten. Teknikeren Niklas gjør som vanlig en sikker og god etappe.  Han taper kun 3 plasser og ca 17 min på en etappe der de beste lagene for alvor har satt inn kanonene sine.  Daniel gjorde sine saker såpass bra i Tio-Mila at han får den vanskelige avslutningsoppgaven: 15km blant verdens beste o-løpere. Oppgaven løser han på en god måte, men er selv langt fra fornøyd siden det ble for mye bomming. Han må ikke uventet gi fra seg plasser(17) og kan med trøtte bein være med på å skrive klubbhistorie.  

alt

Varegg 2: 692.pl

1) Anders Daltveit(Fana) 2)Jonatan Rosengren Drake 3) Sverre Ottesen 4) Styrk Almeland Bleie 5) Kim Andre Kjenes Haugland 6)Lars Stuland Larsen 7) Pekka Hannu Johansinnen(PHHJ)

Bak lag 2 sin 692.plass ligger det mye heltemodig innsats krydret med stive, støle bein, finsiktet kompassløping, tunge hoder som ga irriterende bommer.... og kanskje er de første planer for en bedre løpsform allerede lagt?  Den innlånte Fanaløperen Anders slo nok en gang til med en forrykende 1.etappe og vekslet som beste Varegglag.  Deretter tar Jonatan og Sverre over - de løper jevnt på sitt nivå og bommer lite.  Sverre melder pr sms: "Tsjempetsjekt", men vel langt for en 50-åring å ta på den lengste nattetappen på 14,4km".  Deretter er det Styrk og Kim sin tur og de får virkelig testet hva de er gode for.  15 åringene debuterer i en storstafett.  Guttene har masse krefter, men finsk, flat kompassorientering blir krevende. Men de har uten tvil fått verdifull erfaring og forhåpentligvis inspirasjon til å trene enda mer. Veteranen Lars måtte ut på den laaaange 11,7km 6.etappen.  Med upåklagelig pågangsmot kjemper han seg gjennom på 1:53 og sender ut den litt ukjente Pekka Hannu Johansinnen på ankeretappen.  Det viser seg å være vår kjære sjømann Gard Jørgensen som er på vei til Moskva.  Han får selvfølgelig den ledige etappen.  Etter nesten 3t "kryper" tøffingen i mål, men med gode minner til Moskvaoppholdet!.

alt

Varegg 3: 269.pl

1) Martin Fensteinvik 2) Torjus Raa 3) Magnus Rogne Halland 4) Kristin Löfgren 5) Markus Kjærner-Semb 6) Jan Kjærner-Semb 7) Ørjan Svaland Aas

Lag 3 imponerer lagledelsen med å mest sannsynlig å sette ny klubbrekord for "andrelaget".  Vår løpssterke skiskytteress Martin biter godt fra seg på startetappen og gir laget en 313.pl å jobbe videre med.  Skadeforfulgte Torjus Raa får det tøft på den lange nattetappen, men har ikke gjort de store feilene og taper kun 2 plasser.  Råsterke Magnus imponerer på den lengste nattetappen: løfter laget 66pl og taper kun 19 min.  Vår beste dameløper Kristin Löfgren tok utfordringen med å hjelpe til på herrelaget og den hjelpen var særdeles nyttig for laget.  Hun stjeler ytterligere 24 pl og taper kun ca 8 min til teten.  Nå er laget på 225.pl!  Vår tredje unggutt som sendes ut på en manndomsprøve er Markus(15).  Han er en lovende kar som stadig vekk løfter seg når det gjelder.  Han taper kun 4 plasser og løper slik en stafett skal løpes: sikkert og kontrollert uten storbommer.  Markus overleverer stafettpinnen til sin løpssterke far. Jan begynner å få god stafetterfaring og han kjemper seg gjennom 11,7km med krevende orientering på en trygg måte.  Han kan sikkert peke ut noen større bommer, men vi skal huske Jukola er orienteringsutfordringer på øverste hylle.  Den blide sørlendingen Ørjan får nok en gang prøve seg på en avsluttende monsteretappe - og nok en gang leverer han solid og hever laget 14 plasser.  

alt

VI GLEDER OSS ALLEREDE TIL NESTE ÅR DER MÅLET MÅ VÆRE Å BRYTE NYE KLUBBREKORDER!

2013-06-16 17:13:35