Andrelaget fullførte Tiomila med stil!

Også det kombinerte Varegg/Fana laget viste gode takter under årets Tiomila. Den eminente ankermann, oksen fra Birkenes, Ørjan Svaland Aas rapporterer!

I år hadde Varegg for første gang 2 lag i Tiomila. Rapporten fra førstelaget er publisert og her kommer rapporten fra hvordan det gikk med andrelaget. Opprinnelig var tanken at andrelaget skulle være et rent Varegglag, men for å komme velberget gjennom natten fant vi fort ut at vi trengte forsterkninger fra Fana.

Den første etappen gjennomførte Espen Rognsvåg fra Fana med stil. Han fant sin plass i køen og løp trygt og stabilt gjennom etappen og vekslet på 167 plass.

På andre etappe var det nattreven Kristian Løvås sin tur. Kristian bommer sjelden stort, og heller ikke denne gangen. Han avanserte noen plasser i feltet og vekslet på 159. plass.

Tredje etappe var det en småsyk Magnus Rogne Halland som sto for. Han måtte steppe inn på etappen på kort varsel, og etter en litt trøblete start med noen bommer hvor han tapte en del plasser løp han sterkt på slutten å vekslet på 179. plass.

Fjerde etappen som er kjent som beryktete långa natta var det Anders Daltveit som sto for. I starten hang maskinen fra Fana greit med i klynga han gikk ut i, men når de andre ble trøtte på slutten av etappen skrudde Anders opp tempo og løp fra klynga. Han vekslet som nummer 156, og hadde løpt opp laget 23 plasser.

Femte etappe sto Olav Ekrheim også han fra Fana for. Den løpssterke junioren hadde full kontroll på o-teknikken og plukket nye 13 plasser og løp laget opp til 143. plass.

Sjette etappe sto  Andreas Gerber. Vårt sveitsiske innslag på andrelaget, var det på forhånd knyttet stor spenning til. Han tok en post av gangen og i mål holdt han den sterke 143 plassen.

Sjuende etappe ble Markus Kjærner Semb kastet inn på i 12. time etter et skadeforfall. Markus hadde tidligere på dagen løpt en sterk etappe på ungdomslaget og løp også bra i dette harde feltet. Han var nok litt sliten etter løpet tidligere på dagen, men der de andre lagene bommet løp Markus rett i postene. Han vekslet på 151 plass.

Åttende etappe sto Stian Solheim for. Han hadde litt problemer innledningsvis, men kunne veksle ut klubbkompis Jakob Eikner på en 171 plass. Ungutten Jakob løp stabilt gjennom og kom inn på en 180 plass.

Undertegnede (Ørjan Svaland Aas) hadde fått æren av å avslutte stafetten for andrelaget. Jeg gikk ut i fellesstarten, og plukket en del plasser i starten av løpet, men fikk merke at 15,5 kilometer orientering er langt. På slutten tapte jeg noen plasser, men kunne løpe laget inn til en absolutt godkjent 170 plass.  

/ØSA


0000-00-00 00:00:00