25, plass på Nighthawk

I helgen gikk den første utgaven av Nighthawk av stabelen, Nighthawk er en nyoppstartet stafett som har som ambisjon å bli Norges svar på Jukola og Tiomila.

Varegg stilte 1 herrelag til start, med ambisjoner om å hevde seg og være med å skrive historie i stafetten. Nighthawk hadde fellesstart for alle de første 4 etappene på fredag kveld, slik at det ble et massivt startfelt. Så tok Nighthawk en pause, før stafetten ble satt i gang igjen med jaktstart på 5. etappe på lørdag morning. Her kommer et kort resymé fra Vareggs etapper:

1. etappe, Sindre Østgulen Deisz:

Gjennomfører en god etappe og kommer inn 3.27 bak etappevinner Magne Dæhli fra Halden. Sindre står for helgens beste Vareggetappe og er knappe minuttet bak 5. plassen på etappen.

2. etappe, Vegard Jarvis Westergård

Yngste blad Westergård har i år levert mange stabile stafettetapper, på Nighthawk gjør han nok en godkjent etappe og er 9.31 bak etappevinner Jani Lakanen fra Vaajakoskan Tera, som for øvrig tok VM-sølv på langdistanse for en liten måned siden.

3. etappe, Niklas Profors

Gjør en mindre o-teknisk feil innledningsvis, noe som gjør at han mister hovedfeltet. Dette gjør at Niklas må gjøre en stor del av jobben selv, og det blir noen småmisser i det krevende og til tider diffuse terrenget i Vestmarka. Niklas er 16.10 bak etappevinner Erik Liljequist fra SNO.

4. etappe, Per Harald Havnen Johansen

Fikk ansvaret med den såkalte Nighthawk-etappen. Etter en litt uryddig innledning med lykttrøbbel allerede på vei til 1. post, begynte Per Harald å komme i siget utover etappen. Det varte til ca halvveis i etappen, hvor han i full fart i en nedoverbakke stanget hodet inn i ett tre. Det ublide møtet resulterte i en Knock-Out med påfølgende hodepine og kvalme. Resten av etappen gikk deretter under pari, hvor Per Harald hadde store konsentrasjonsproblemer og noe forvirret kom seg gjennom løypen og i mål. Han tapte 20.43 til etappevinner Ola Martner fra Göteborg Majorna.

nighthawk

5. etappe, Sindre Østgulen Deisz

I sin andre opptreden på laget løp Sindre ¨långa dagen¨ som var den lengste dagetappen. Sindre hadde en overtråkk tidlig, og fikk det tungt med å følge opp nattens fine prestasjon. Når det er sagt, stilte mange av konkurrentene med etablerte og uthvilte seniorløpere, og det er ikke rart at disse har litt ekstra krutt på slutten av en slik etappe. Sindre tapte 13.14 til etappevinner Filip Dahlgren fra Lidingö.

6. etappe, Vegard Jarvis Westergård

Vegard fulgte opp den stabile nattløpingen med enda ett stabilt løp på Nighthawkstafetten. Det er godt å se at Vegard er så stabil som han er til tross for sin unge alder. Han kommer utvilsomt til å få mye glede på løpene utover høsten om han holder seg skadefri, og det skal bli spennende og følge ham når det braker løs i NM om en måned. 6.35 bak Millegård fra Halden

7. etappe, Niklas Profors

Niklas stod for stafettens største spenningsmoment da han kom spurtende på slutten av sin etappe. Samtlige på stadion holdt pusten mens Per Harald peppet han ustanselig det siste minuttet før han kunne slenge seg i mål. Spenningen var utløst i om Niklas klarte å komme seg i mål før fellesstarten på sisteetappe gikk. Niklas skuffet ikke fansen, og i ekte Bjørn Dæhli stil, slengte han seg over målstreken i eksakt det samme sekundet som fellesstarten gikk. Hadde Niklas kommet i mål 1 sekund senere, hadde vi tapt 6 plasseringer, siden vi da måtte ha løpt ut på fellesstarten! Med andre ord en særdeles viktig spurt! Niklas var 10.58 bak Håvard Lucasen på etappen

8. etappe, Anders Daltveit (AKA Per Harald Havnen Johansen)

Etter det ublide møtet med trestammen kvelden før, måtte Per Harald trekke seg fra lagets siste etappe. Som erstatter kom Vareggs reddende engel Anders Daltveit, som fra tidligere i år også har løpt tiomila og jukola med Varegg. Anders hadde en dårlig dag i skogen, og la igjen noen minutter både her og der. Anders løp Varegg inn på 25. plass av 70 lag, totalt 1t31min59sek bak SNO som vant.

PHHJ

0000-00-00 00:00:00